Langoše (kysnuté v chladničke)

tinca - fotkatinca, 8. februára 2010
Langoše (kysnuté v chladničke)
Foto: tinca

Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme Zobraziť celý popisTento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
2 ks
400 ml
50 g
1 KL
trošku
5-6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.

  2. 2

    Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.

    Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 2
  3. 3

    Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/ Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík. Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.

    Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 3

Diskusia k receptu

nyja
tinca, so smotanou sú super! už som ich robila. nám chutia najviac s cesnakom. ja ich rozťahujem na doske s pomúčenými rukami, ale tvoja metóda s namočenými rukami je asi lepšia. Ďakujem :)
58vlasta
Aj ja mám tento recept, no už som dávno nerobila langoše, tak som si narobila chute. Tento týždeň určite budú. A k nim dobrá šošovicová polievka.
tinca
alebo kyslá strakatá fazuľa, máme typy na varenie. Aj ja mám najradšej s cesnakom a teraz v zime, cesnak je zdravý.
honestka
zboznujeme ich! je rozdiel ked sa pouzije iba jogurt, nie su take vlacne a cim cesto dlhsie stoji, tym su lepsie.
Moze niekto napisat odpoved na to, ze cesto mrazil? - nestrati tak na tom, ze nie su potom langose napuchnute ako ked je cesto cerstve?
Veru, ked dojde chlebik a nie su taketo suroviny poruke tak sup a urobit lokse! (Radsej ako cakat na "pieckovy chlebik", ktoreho proces trva skoro 4 hodiny).
brigita
Ďakujem za typ. Už so ich dávno nerobila , sú fakt výborné, poznám ich roky a tiež iné nerobím, ale teraz ich idem zamiesiť a budú na raňajky.Z cesnekom, smotanou , trocha syra a čajík. Idem na pobednú tak si to môžem dovoliť./myslím ten cesnek na ráno/
braxi
nyja...najlepšie je ruky aj dosku potriť olejom, lebo sa cesto nelepí a neprská v horúcom oleji !!!
1x trasko
babav
Otazka pre tincu:Pochutkova smotana je sladka -slahackova ,alebo kysla?
tinca
Samozrejme,že kyslá pochúťková šľahačková smotana neexistuje.
tinca
Ahojte vareškári, chcem sa len pochváliť,že nakoľko sa mi v mojej chorobe polepšilo, zajtra ma prídu pozrieť kolegyne, pri otázke čo mám urobiť,niečo ľudové. Tak je navarená kyslá fazuľa,strakačka a v chladničke sú zarobené langoše. Už som ich nerobila asi 2-3 mes.,ale mám radosť,že doteraz narástli o 100 %,ešte že som dich dala do obrovského sáčku. A zajtra budú cesnakové, so smotanou, s tatarkou, s kečupom a s nivou. Dúfam,že uspejem.
kabelka
tento recpt nema chybu aj ja ich často robim ,ale som to ešte nedavala do mrazničky lebo nie je čo tam dat.všetky sa zjedia.
vodnicka
tento receptík robievam, a presne ako píšeš na zimný čas..a neviem si vynachváliť praktickosť.. to s tou chladničkou je úplne skvelé..a každý sa čuduje..že do chladničky kysnúť..ale to teraz machrujem, lebo ja som sa tiež tvárila nechápavo.. :)
altyn
@tinca práve som dojedol langoše robené podľa Vášho receptu a musím povedať že sú FANTASTICKÉ a dokonca som zabudol dať do cesta cesnak a aj tak -paráda!!! Je úžasné ako sa v tej chladničke zdvojnásobilo množstvo :-)))))))))))
kucharronald
V blízkej budúcnosti ich plánujem robiť :) Keď k dobrému langošu je dobrá fazuľová polievka (či iná :)), langoše nerobím okrúhle, ale dlhé-hrubšie, takto sa do nich dajú ľahšie zahryznúť, a sú aj hrubšie :)
arriska
Cesto odpociva v chladnicke a zabudla som dat trosku cukru :((( snad sa to podari aj bez cukru :(((
luciasz
tieto som ešte neskúšala,.....idem , prídem, napíšem, ako chutili...:))
boba18
ten cesnak ide do cesta? ja som si myslela , že na hotové langoše. Už je cesto v chladničke a som zvedavá na výsledok:-)
boba18
dakujem za vynikajuci receptik, langose su fakt vyborne :-)
levica257
tinka,v sobotu som zarobila cesto a včera sme si ich robili v robote :-)
sú naozaj výborné...mala som podobny recept..ale s týmto sa fajn pracovalo, neboli mastné a všetkým dievčatám chutili! už nebudem iné robiť :-)
levica257
honestka..keď som cesto ráno priniesla do roboty,nemali sme miesto v chladničke a strčili sme ho na 3hodky na balkón :-))) div divúci - v mínus 9 stupňoch zmrzlo :-)) potom sme ho dve hodiny rozmrazovali na radiare :-))) a langoše tým vôbec neutrpeli...
tinca
@levica257 pekne ďakujem za pochvalu, teším sa že chutili, ja tiež iné nerobím,cesto môže byť aj v mraziaku aj v chladničke niekoľko dní a môžeš si vždy urobiť čerstvé:)
jerica
@tinca ako dobre že sa vrátil popri komentoch tvoj vynikajúci recept,dva roky to sa ani nezdá ako rýchlo to ubehlo. Určite príde na rad aj tvoj receptík:-))
superego
prave som dorobila svoje prve langose podla vaseho receptu! nechapem ako som bez nich doteraz mohla zit! dakujeme za recept a manzel vas pozdravuje :)
jerica
@tinca robila som ich , boli výborné , len neboli také krásne ako Tvoje, posypala nastrúhanym syrom s modrou plesňou,vynikajúce:-)
Teraz mám zarobené cesto, nachystané pre syna,uvidím čo na to povie.
jerica
spravila som aj pre deti,neboli také krásne ako tvoje ale môžem potvrdiť výborné.-) fotodôkaz :-)


lucylee
Aj ja ich mozem len odporucat. Su fantasticke! Cesto bolo sice trochu redsie, ale v pohode vsetko vyslo :-)
alicaz
vyborne! zijem v Kanade a tuna langose veru nekupim, takze si ich musim spravit sama. Tento recept je skvely, robila som ho uz niekolko krat a vsetci mi langose chvalili :)
olusa
robila som langos prvykrat, ale mam sa este co zlepsovat. Asi budem robit osvedcenym postupom a lá mama :)
wzorin
Vyzkouseno! Vyborne nadychane a krupave...ani nestihly dojit na stul !
zajo33
takže...včera prečítaný recept,zamiesené a dnes spravené a spapané :-) ďakujem
clody
Pretože u nás tieto vynikajúce langoše papa len môj manžel/ v domacnosti sme len mi dvaja/ časť cesta dávam do mrazničky. Neskôr ho vyberiem a dám rozmraziť.
Sú aj vtedy vynikajúce
henrieta37
vyskúšala som a sú jednoduché na prípravu a pritom sú
vynikajúce ....výborný recept
zlatuska
Dnes som si privstala aby boli tieto super langose k obedu hotove uz nam tecu slinky
malyanjelik
Tinca, dnes pripravím cestíčko, deti si už na zajtrajší obed "brúsia zúbky", dúfam, že sa podaria :-D
spetkasoli
milá@tinca , velmi pekne ti dakujem za tieto vynikajuce langoše. Len pekne prosím, ta zakysana smotana je ako velka? lebo u nas v čr máme 200 ml a 400 ml. Už som ich robila podla teba v robote zo 400 ml a vsetkým to strašne moc chutnalo s velkým uznaním nad touto slovenskou dobrotou, že bratia Slováci vedia, čo je dobré:)) potešilo ma to a tvoje super langošíky sú už osvojené a zamilované v mnoho domácnostiach. Prajem Ti veľa zdravia a pekné dníčky. My sa zatial brodíme velkou vodou, snád ten dážd už dostane rozum a mohlo by aj príst konečne leto, lebo máme iba 16 st.C. Prajem všetkým peknú pohodu:))
1x eluska
adazo
vyborne cesto, minule mi ostalo, uz langose nechceli, tak mi bolo luto vyhodit, spravila som z toho pizzu, drahy povedal, ze cesto ako z pizzerie :) takze prave ho idem spravit aa vecer bude pizza :) dakujem
tatranocka
Tie cestá so smotanou alebo jogurtom sú výborné,robím aj knedľu z toho.
janka11
to cesto má byť lepkavé alebo som niekde urobila chybu? :(
viedra
@Tinca ,tento recept sa mi veeeelmi pači teda aj našim doma chutie lengoše už som ho robila par krat a len včera som si všimla ten cesnek ja som to pochopila že cesnek na potretie a niekto tam pisal v komentare že do cesta to ozaj mam dat aj do cesta?
tinca
@janka11 trošku lepí,ale pomôže ti namočiť ruky do stud.vody, alebo potrieť olejom. @viedra zlatko do cesta NIE, to je len na potieranie.@adazo no vidíš nabudúce skúsim z neho aj pizzu,lebo je ho dosť a furt langoše nechutia. Čiže univerzal:)
alex2201
môžem urobiť z tohto cesta aj kapustníky? skúšal niekto?
kacenka45
tinca pred asi 4 hodinami som dala cesto do chladnicky a povedala som ze budu na veceru :) chlap sa uz nevie dockat a to cesto uplne nadherne vykyslo takze urcite budu vyborne....dakujem za super receptik ukladam :)
tinca
@kacenka45 ďakujem, ak ti z cesta zostane,môžem vypražiť čerstvé aj na druhý deň,tak dobrú chuť:)
trudka4
Právě mi pekárna míchá těsto a zítra budou na oběd, jsem zvědavá.
evita1b
Tento recept som niekde zapotrošila ešte pred rokmi. Som veĺmi rada, že som ho tu objavila. Ďakujem.
To, že sa z cesta dá urobiť pizza, to určite vyskúšam.
tinca
@evita1b ja robím len podľa tohto rcp,máš ho aj po ruke v chladničke a každému môžeš urobiť čerstvé.Vyskúšaj
vegas1207
Opakovane ich robievam a sú fakt na zožratie,dakujem za recept ... ❤️❤️❤️
tinca
@vegas1207 jaj to ma teší,že chutili, aj ja len tieto robievam hoci mám viac receptov
eliska6891
Niekolkokrat som sa pokusila robit langose podla tohoto receptu,no vzdy prislo sklamanie.Langose su tvrde,nevykysnute.Niekde je zrada bud tam nema ist tolko mlieka alebo smotana.ked je tam mlieko i smotana cesto je rozliate,tvar ma ako blato.Z receptu som sklamana:(
tinca
@eliska6891 recept je správny, mnohí varecháči ako píšu v diskusii ho vyskúšali a všetci ho chvália,dokonca jerika pridala aj foto.Nemám čo dodať. Vyber si iný recept.
1x haju
sisa511
@Eliska6891 (20.1.2017 22:10)

To myslis vazne? Pri vsetkej ucte - chyba je asi niekde inde ako v recepte. Langose presne podla tohto receptu su neskutocne uzasne. Naozaj a bez prehanania tie najchutnejsie langose ake som kedy vyskusala (a skusala som tych receptov uz naozaj hodne)
bibikaa
Včera som vyskúšal cesto z polovičnej dávky, langoše boli vynikajúce, dnes som si znovu zarobil, pridal som trochu soli, lebo nepotierame langoše zmesou z cesnaku, tak trochu tam mi chýbala, a pridal som trochu kmínu. Urobím z toho langošové pletenky, škoda to nevyužiť, keď cesto je také nadýchané a krehko chrumkavé . PS: inak to v chladničke naozaj kynulo ako sprosté.
ewusha
Prosím vás robíte langoše s kváskom alebo len primiešate droždie do cesta? V recepte je, že rozmrvíme droždie len je to taký nezvyk :) Ďakujem
zuzakac
Recept je výborný, akurát neviem vytiahnu ten správny tvar langoša. Aj keď to dám na panvicu tenučké vždy mi to skočí a urobí sa mi hrubá placka ale fajna ?
jaricka
Langose su vyborne,opakovane som ich robila. Kolko to cesto asi vydrzi v mraziaku? Mrazit som este neskusala..
kvetkakaktus
@nyja (8.2.2010 15:19)

Dobre sa roztahuje cesto aj s naolejovanymi rukami. Aj podlozku trosku naolejujem. Ak potom vyprazam langos,v panvici nepriharaju zbytky muky.