Terina z foie gras s brusnicami

sjuz - fotkasjuz, 28. mája 2012
Terina z foie gras s brusnicami
Foto: sjuz

Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí ako predjedlo.

20 minút
príprava
15-20 minút
na 150/180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Foie gras rozoberieme a povyberáme žily. Pokrájame na väčšie kúsky. Naložíme do mlieka do dalšieho dňa.

  2. 2

    Vyberieme z mlieka, necháme stiecť. Osolíme. Natlačíme do keramických alebo iných foriem - ja som si navrch dala potravinársku fóliu a opačným koncom dreveného odšťavovača citrónov - rúčkou - som natlačila do formičky.

  3. 3

    Do hlbšieho plechu dáme ohriatu vodu z kanvice a položíme do nej formy alebo formu s foie gras. Necháme v rúre na cca 150 st. asi 15 minút.

  4. 4

    Terinu necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke, vyberieme z formy a nakrájame na plátky. Môže sa namiesto mlieka pridať kvalitný koňak - pokvapkať a v ňom nechať marinovať. Podávame najlepšie s ovocným čatní, brusnicovým alebo jablkovým džemom a chlebíkom:)

Diskusia k receptu

sjuz
Miška, si pozvaná, keď budeš na Slovensku, pripomeň sa:)!
cica2
nádherné foto!...a tiež by som rada ochutnala :-)
biba1
@sjuz , vyzerá vážne výborne.
My máme recept na trochu komplikovanejšiu, rozhodne musíme túto vyskúšať.
Vďaka za nápad.
gourmand
ja marinujem fois gras v portskom s koňakom, mlieko som neskúšal.