Foto: sjuz
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí ako predjedlo.
príprava
na 150/180 °C
Postup
-
1
Foie gras rozoberieme a povyberáme žily. Pokrájame na väčšie kúsky. Naložíme do mlieka do dalšieho dňa.
- 2
Vyberieme z mlieka, necháme stiecť. Osolíme. Natlačíme do keramických alebo iných foriem - ja som si navrch dala potravinársku fóliu a opačným koncom dreveného odšťavovača citrónov - rúčkou - som natlačila do formičky.
- 3
Do hlbšieho plechu dáme ohriatu vodu z kanvice a položíme do nej formy alebo formu s foie gras. Necháme v rúre na cca 150 st. asi 15 minút.
- 4
Terinu necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke, vyberieme z formy a nakrájame na plátky. Môže sa namiesto mlieka pridať kvalitný koňak - pokvapkať a v ňom nechať marinovať. Podávame najlepšie s ovocným čatní, brusnicovým alebo jablkovým džemom a chlebíkom:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
My máme recept na trochu komplikovanejšiu, rozhodne musíme túto vyskúšať.
Vďaka za nápad.