Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....
Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...
Farebné krémové trio zo zeleniny
Tieto tri zeleninové krémové polievky, avokádová, kukuricová a paradajková sa uplatnia rovnako dobre ako teplé...
Bavorská Obatzda
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou....
Kapustové pagáčiky
Očistenú kapustu nadrobno ostrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, múku a vypracujeme cesto...
Žúrový šalát
Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní...
Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou
Tortilla paisana vychádza z klasickej Tortilla de patatas, ktorá obsahuje iba zemiaky, oliv. olej,...
Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.
Syrovo–tvarohové vežičky z lístkového cesta
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Dvom tretinám koliesok vykrojíme v strede malé kolieska....
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Papľuch v zemiakovom nebíčku
Keď ma niekto naštve, tak varím, keď som smutná varím a aj keď chcem niekoho...
Šalát s kačacími prsičkami
Kačacie prsia navrchu narežeme, osolíme a okoreníme. Prudko opečieme najprv zo strany kde je koža...
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...
Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).
Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...
Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.
Falošný homár
Recept nie je môj "vynález", pochádza z nejakej poradenskej kulinárskej rubriky nejakých dávnych novín, keď...
Jarné kuriatka na lúke
Pridávam ako veselú jarnú inšpiráciu na plnené vajcia, ktoré môžu obohatiť milé pohostenie. Len tak...
Hliva ustricová na póre a kapii
Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...
Taštičky z lístkového cesta plnené špargľou a syrom
Jarná večera alebo ľahký obed....
Baklažánové rolky s parmezánom
Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana