Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Svieži šalát z quinoy a červenej repy s rukolou

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý a chutný šalátik alebo príloha, dokonca bezlepková! Inšpiráciu som našla na internete :)

prazdny

Kačacia paštéta

Nátierky

Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

prazdny

Plnené kráľovské šampiňóny

Hlavné jedlá

Šampiňóny, cuketu, cibuľu a cesnak umyjeme a očistíme. Klobúčiky šampiňónov budeme plniť plnkou, ...

prazdny

Chlapská záležitosť :-)

Večera

Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...

prazdny

Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je...

prazdny

Trojfarebné ihly

Bezmäsité jedlá

Cherry paradajky umyjeme a odtrhneme od stopiek.

prazdny

Slaný koláč

Slané chuťovky

Tento slaný koláč som piekla prvýkrát, moc nám chutil, bol za chvílku zjedený.

prazdny

Bravčový rillete

Bravčové mäso

Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...

prazdny

Syrové pagáčiky

Bezmäsité jedlá

4dcl mlieka, 4polievkové lyžice pol múky, 4dkg masla, štipku soli všetko spolu uvaríme, ...

prazdny

Paradajkovo-olivové lienky

Bezmäsité jedlá

Tieto lienky si robievame na malé pohostenia keď má niekto z našej rodiny sviatok. Sú chutné...

prazdny

Kuracie nugetky v ľanovej kruste s kešu majonézou

Kuracie mäso

Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk)

prazdny

Zel-Krab šalát

Večera

Tento šalát vznikol ako improvizácia. Bola som na nákupe a vravím si, že by som...

prazdny

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa

Slané chuťovky

Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

prazdny

Nepravá husacia pečeň

Kuracie mäso

Nepravá husacia pečeň je vynikajúca pochúťka, servírujeme ako teplé, alebo ako studené predjedlo.

prazdny

Medový hermelín

Bezmäsité jedlá

Nasucho opečený toastový chlieb potrieme maslom, položíme naň rozkrojený Hermelín, polejeme medom, posypeme orechmi...

prazdny

Slaný tekvicový koláčik

Bezmäsité jedlá

Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo... Mňam :)

prazdny

Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste

Hlavné jedlá

Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.

prazdny

Plnené pečené paradajky a cuketové mištičky

Bezmäsité jedlá

Rada varím z toho, čo práve nájdem v chladničke a napadla mi takáto príloha, prípadne...

prazdny

Syrové guľky

Bezmäsité jedlá

Vhodné na rýchle pohostenie návštevy, ale aj na obed so zemiakmi a šalátom.

prazdny

Kukurica v parmezánovej kruste

Bezmäsité jedlá

Tento recept si určite zamilujete!

prazdny

Plnená šunka

Bravčové mäso

Je to taká dobrá pochúťka. Recept je náročnejší na čas, ale výroba je jednoduchá...

prazdny

Tartar z kreviet s kaparami

Predjedlá

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...

prazdny

Lososový tatarák

Večera

Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

prazdny

Skartovaná špargľa ako surový stužkový šalát

Bezmäsité jedlá

Ak Vám práve nie je do smiechu, stačí si zapnúť translator... mňa dostane zakaždým, ...

prazdny

Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou

Bezmäsité jedlá

Tortilla paisana vychádza z klasickej Tortilla de patatas, ktorá obsahuje iba zemiaky, oliv. olej,...

prazdny

Avokádové mini košíčky

Bezmäsité jedlá

Avokádo rozpučíme vidličkou, cibuľu a paradajky nakrájame nadrobno.

prazdny

Krevetové pirohy s guacamolle

Hlavné jedlá

Z uvarených zemiakov, vajec, múky a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát....

prazdny

Mozzarella marinovaná v cesnaku

Slané chuťovky

Túto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo...

prazdny

Zelerový šalát s hroznom

Bezmäsité jedlá

Olúpaný, umytý a najemno nastrúhaný zeler zmiešame s nakrájaným jablkom a umytým hroznom.