Kabak mücver (Cuketové placky)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 26. septembra 2012

Tieto cuketovo-syrové placky sú vďačnou večerou, možno ich jesť aj studené. V kombinácii s cesnakovým jogurtom je to veľká dobrota.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 strúčiky
1
1/2 zväzku
1/2 zväzku
70 g
2 PL
(pull biber)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme, no nešúpeme. Ja som ich prekrojila a lyžičkou vydlabala semienka (nemám ich rada). Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme, premiešame a vložíme do sitka asi na 15 minút odkvapkať.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku, petržlenovú a kôprovú vňať a cesnak. Cuketu vyberieme zo sitka, a v dlaniach poriadne vyžmýkame zvyšnú tekutinu. Vložíme do misky. Pridáme nastrúhaný prípadne rozmrvený syr, nakrájanú cibuľku, petržlen, kôpor a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením a chilli korením.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 2
  3. 3

    V inej nádobe rozšľaháme vajíčko a pridávame múku. Vymiešame riedke cestíčko. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Solíme opatrne, nakoľko syr je dosť slaný.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 3
  4. 4

    Lyžicou kladieme malé kôpky do rozpáleného oleja, vytvarujeme placky. Smažíme do zlata z oboch strán. Vyberieme a na papierovej vreckovke necháme odsať prebytočný olej.

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 4
  5. 5

    Biely jogurt zmiešame s pretlačným cesnakom a štipkou soli. Podávame s plackami. Dobrú chuť!

    Kabak mücver (Cuketové placky) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
krásne, dobrý nápad s tým odkvapkaním, ja potom len múku pridávam, čo ich mám stále vodové..., skúsim aj kôpor podľa teba pridať. dakedy spravím takéto tvoje... aj v sobotu sme mali podobné. Dík
luuuubim,robim bez syra,ale ten balkansky tam moze byt dobry