Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 11. septembra 2012
Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept)
Foto: rennatte

Klasické vajíčkové chlebíky som vylepšila cesnakom a pivom, krásne voňajú a výborne chutia.

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g starší
1 hlavička
4 ks
100 ml
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    chlieb nakrájame

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme si suché hrianky, chlebíky poukladáme na mriežku z rúry a dáme na sucho opiecť asi na 10 minút pri plnom výkone rúry (na spodok rúry vložíme plech na pečenie, na popadané otrusinky)

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto opečené hrianky dobre potrieme cesnakom

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vajcia rozšľaháme s pivom a soľou, hrianky namáčame v pivnom vajíčku

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    opražíme na horúcom oleji

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame so zeleninou, kečupom a pivom

    Cesnakové hrianky v pivnom vajíčku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lusinkab
Prudko jedle :-) stale ked jem chlebik vo vajicku tak mi to pripomenie detstvo ale teraz som uz velka a aj pivko mozem takze uz budem robit len takto :-)
sylvinka
Toto sa mi teda veľmo pozdáva! Výborná zimná večera.
vierutt
Výborný nápad na opekaný chlieb na mriežke v rúre! Toto som nepoznala (a to mám viac ako 50)! Ja by som si na to určite natrela kremžskú horčicu, ktorú mimochodom zamiešam všade, kde sa dá :-))
jerica
šikovné, rýchlo spravené a prudko jedlé :-) veru pre mňa a aj môjho !
salinka
Naozaj vyborny napad s tou rurou. Vyskusame tuto dobrotu.
vini55
Paráda, naša sviština keď príde z internátu, tak to je rituál- chleba vo vajíčku a na mne je ostatná echnologická činnosť- vyčistiť panvicu /neviem ako to robí, ale ešte aj z vonkajšej strany sú na nej pripálené vajíčka/, varná doska a obklad je ako keby ho striekala olejom / ľutujem chlapa čo ju zbalí/, ale napriek všetkému som rád keď ju mám doma. Všetkým, všetko čo si želáte a hlavne zdravie do nového roku.
dedika
zaujímavé, cesnak mám velmi rada coskoro vyskusam :-)
rea1
no vidíš ho, recept priam 2v1 :-)) u nás sa robí 1. hrianka s cesnakom alebo 2. chlieb (neopekaný, taký suchší, dvoj-trojdňový, keď zvýši)vo vajíčku. ale takéto, trochu opečené a hlavne s tým pivkom, veru skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia