Plnený hermelín fotorecept
Foto: siuuu
Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne. Je to Zobraziť celý popisHermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne. Je to rýchla, chutná a efektná chuťovka - pekne vyzerá na stole a aj dobre chutí. K vínečku či pivečku mňamka.
príprava
Postup
-
1
Syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky a z oboch polovíc opatrne lyžičkou vyberieme vnútro tak, aby nám vznikli misky s cca 0,5 cm okrajom.
-
2
Zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti (vnútro z každého syra dávam do osobitnej misky). ORECHOVÁ plnka: K syru pridáme mleté vlašské orechy (alebo pistácie, prípadne mix), pretlačený cesnak, štipku soli a korenia, vidličkou zmiešame. FIGOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy, odporúčam mäkšie, s ktorými sa lepšie pracuje, zmiešame a ochutíme štipkou soli (figy na obrázku chýbajú, teraz som robila iba orechovú a paradajkovú plnku) PARADAJKOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené paradajky, posekané pistácie, štipku soli a korenia, premiešame
-
3
Hotovú plnku vrátime späť do jednej z vydlabaných polovíc syra, pritlačíme a priklopíme druhou polovicou - snažte sa polovice spojiť presne na tom mieste ako boli rozkrojené, výsledok bude krajší.
-
4
Každý syr zabalíme osobitne do pôvodného obalu alebo alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Odporúčam urobiť deň vopred, aby sa v chladničke chute prepojili.
-
5
Pred podávaním pokrájame na trojuholníčky a servírujeme napríklad s ovocím (hrozno, jablko), čerstvou zeleninou či orechmi.
Robievam občas aj ja v lístkovom ceste, tiež je veľmi dobrý - ale ho neplním, iba potriem paradajkovým pretlakom a posypem pokrájaným pórikom - musím vyskúšať aj tvoj spôsob.
Áno ten s orechami a cesnakom je klasika - ten som skúšala prvý, chutil mi aj s figami - bola to zaujímavá kombinácia, akurát tento rok som zabudla kúpiť sušené figy. Robila som aj s ďatľami, ale ten bol na mňa príliš málo výrazný.
Nóó, sušené slivky vôbec nemusia byť zlá voľba - rozmýšľala som aj nad sušenými brusnicami, ale nakoniec boli tieto dve varianty.
Joj, grilovaný je úžasný - robím ho na suchej grilovacej panvici, na grilovanie kupujem takú menšiu veľkosť. Milujem ho s takým rustikálnym zemiakovým pyré (alebo zemiaky + bataty, zemiaky + mrkva), kvapka tatarky alebo domáceho paradajkového chilli džemíku - to je dobrota. Tento na studeno je výborná voľba pre návštevy, pripravím deň vopred a potom už iba naservírujem.
Ďakujem za vysvetlenie a nakopnutie,asi ho vyskúšam .