Foto: matus113
Zemiaky na bačovský spôsob.
3
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené a oškrabané zemiaky rozpolíme pozdĺžne na polovicu. Malou lyžičkou vydlabeme zo zemiaku mištičku.
- 2
Vnútro zemiaku dáme do misky, pridáme škvarenú slaninku, bryndzu a zmes vymiešame. Neochucujeme, pretože slanina s bryndzou je slaná. Touto zmesou plníme vydlabané zemiaky.
- 3
Naukladáme ich na vymastený pekáč a navrch dáme plátok anglickej slaninky. Dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu