Plnené zemiaky

matus113 - fotkamatus113, 13. mája 2012
Plnené zemiaky
Foto: matus113

Zemiaky na bačovský spôsob.

3
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
100 g
150 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené a oškrabané zemiaky rozpolíme pozdĺžne na polovicu. Malou lyžičkou vydlabeme zo zemiaku mištičku.

  2. 2

    Vnútro zemiaku dáme do misky, pridáme škvarenú slaninku, bryndzu a zmes vymiešame. Neochucujeme, pretože slanina s bryndzou je slaná. Touto zmesou plníme vydlabané zemiaky.

  3. 3

    Naukladáme ich na vymastený pekáč a navrch dáme plátok anglickej slaninky. Dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: