Plnené zemiaky

matus113 - fotkamatus113, 13. mája 2012
Plnené zemiaky
Foto: matus113

Zemiaky na bačovský spôsob.

3
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
100 g
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Uvarené a oškrabané zemiaky rozpolíme pozdĺžne na polovicu. Malou lyžičkou vydlabeme zo zemiaku mištičku.

  2. 2

    Vnútro zemiaku dáme do misky, pridáme škvarenú slaninku, bryndzu a zmes vymiešame. Neochucujeme, pretože slanina s bryndzou je slaná. Touto zmesou plníme vydlabané zemiaky.

  3. 3

    Naukladáme ich na vymastený pekáč a navrch dáme plátok anglickej slaninky. Dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
tinca
tá špargľa je super, teraz je obdobie na ňu musím si kúpiť,krásne foto:)
Vymazať
lavacka
Tvoje recepty milujem, aj toto je lahodka, pretoze mi to pripomina bryndzove halusky, a tie su moje najoblubenejsie jedlo. Vdaka.
Vymazať
hanita888
Matus113 tu ma same dobre recepty.Aj ja si odkladam tento recept,mame vsetci radi zemiacky aj bryndzu a vyzera to ozaj chutne mnam.
Vymazať
jerica
Pekná prezentácia receptu :-) nemusím uložiť , otvorím si Matuša a mám to všetko poruke:-)
Vymazať
micho
mňam, o týždeň idem domov na SK, tak si odtiaľ prinesiem domácu bryndzu a recept vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia