Foto: whitewings
Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči Zobraziť celý popisTieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči aj vám
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
podľa potreby (na kvások a zamiesenie) |
|
2 čl (do cesta) |
|
1 kocka |
|
250 g (poprípade olej) |
|
Plnka: | |
podľa potreby (môže byť aj jemná) |
|
na dochutenie |
|
podľa potreby |
|
Zdobenie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo sezam) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z vlažnej vody, cukru, droždia. Zatial kým nám kvások odpočíva si preosejeme polohrubú múku, pridáme soľ zamiešame a následne pridáme roztopené maslo (alebo olej).
- 2
Ked nám začnú kvasinky v kvásku pracovať pridáme ho k ostatným ingredienciám a namiesime tuhšie cesto. Dovtedy s nim pracujeme kým sa prestane lepiť na ruku aj na nádobu. Následne cesto necháme kysnúť cca 45minut
- 3
Zatial čo nám cesto kysne pripravíme si plnku z kečupu, salámy a oregána (môžme použiť aj iné druhy salámy, bacon aj nastrúhaný tvrdý syr podľa toho kto ako má rád) ochutnáme a ak je potrebné tak ešte môžme dochutiť štipkou soli.
- 4
Ked je cesto nakysnuté, pripravíme si dosku, pomúčime ju a vyklopíme cesto z nádoby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (naraz by toho bolo veľa). Vytvarujeme z neho bochník a rozvalkáme ho na hrúbku cca 1.5 až 2cm. Polovicu plnky rozotrieme na rozvalkané cesto a zrolujeme do rolády a následne ho krájame šikmým rezom na trojuholníky. Trojuholníky kladieme na plech s papierom na pečenie. Posypeme hrubozrnnou soľou a semienkami (trojuholníky môžme kúsok natrieť vodou aby soľ a semienká lepšie držali). Postup opakujeme aj pri druhej polovici cesta.
- 5
Následne predom pripravené trojuholníčky na plechu pečieme v predohriatej rúre na 250 stupňov. Ja osobne nemám teplovzdušnú rúru a trojuholničky sa mi pečú tak cca 15- 20 minut. No každý pozná svoju rúru najlepšie tak odporúčam sledovať. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pizzove-kolaciky-fotorecept/145...