
Figovo-pudingové gule
Prišiel som domov a spravil som taku mensiu kontrolu čo nám bude chýbať na silvestra. Boli...

Perník s lesným ovocím - bezlepkový
Brožovanú knižočku Vařečka - recepty pro každého - Perníkové buchty som si kúpila nedávno, preštudovala a...

Snehové guľky bezlepkové
Tento recept som našla na stranke schaer. com, len som ho trochu upravila.

Tvarohové ružičky
Tento rcp. mám odkukný z jedného českého časopisu. Nieje to presne podľa neho , ale páči sa...

Risotto Primavera
Znovu jedna z chutných talianskych inšpirácií. Podobné rizoto učil Jamie Oliver variť talianskych mníchov v kláštore...

Mini orechovníky
Po prvotnom nadšení som ostala trošku sklamaná, keď cesto popraskalo. Dalo sa to čakať, ...

Guláš pre bezzubých
Guláš majstri prosím nebúrte sa! Guláš robím často a veľmi rád. Skúšam rôzne spôsoby, v...

Mandľovo-čokoládové croissanty
Pripravíme si všetky ingredience. Zomleme mandle a nastrúhame čokoládu. Mandle som zomlela v mixéri, ...

Slaný kiš
Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...

Dip z pečenej papriky
Papriku upečieme v rúre domäkka, ošúpeme šupku a odstránime jadro so semiačkami. Dáme ju do...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Fučka s opražnou slaninkou aj cibuľkou
Fučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju,...

Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...

Ríbezľový džem s vanilkou
Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

Medovina - hlavu nám určite nepomúti
... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne...

Vianočný orechový koláč
Veľmi sladký, veľmi orechový, veľmi smotanový. A veľmi sýty. Stačí malý kúsok, ...

Rýchly slivkový koláč
Kedže je dnes sviatok tak som sa ráno rozhodla, že aj dnes takto uprostred týždňa upečiem...

Plnený pstruh na izraelský spôsob
Pstruhy opláchneme v studenej vode, osušíme, osolíme, posypeme čiernym korením a pokvapkáme čerstvou citrónovou...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...

Špaldová tarhoňa s hubami
Sušené huby si namočíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej,...

Zemiaky pečené nie každodenné
Mala som zapnutú rúru, tak som pridala upiecť zemiaky. Dávnejšie som tu nenakukla a nemienila som pridať...
Domáce maslové sušienky
Postačia vám len tri suroviny a môžete si doma upiecť skvelé keksíky, ktoré zďaleka predbehnú všetky...

Svieža fit torta bez cukru
Dnes som zasa trochu experimentovala. Keď vonku prší, ako to bolo aj dnes, zavriem...

Orechové mešteky z domáceho lístkového cesta
Pripravila som malé orechové mešteky z domáceho lístkového cesta. Plnila som drvenými orechmi s lekvárom.

Linecký koláč s tvarohovo-jogurtovou plnkou a ovocím
Krehké cesto, fantastická plnka a ovocie je naozaj fantázia chuti. Určite sa oplatí upiecť túto...

Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky