Expresná nevarená banánovo-ovsená kaša
Foto: siuuu
Pred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu, ktorú som predtým nikdy nejedla. A ako Zobraziť celý popisPred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu, ktorú som predtým nikdy nejedla. A ako sa hovorí padla kosa na kameň - tú klasickú varenú kašu som do seba nedokázala za živý svet dostať, preto som si našla vlastnú variantu - kašu nevarenú. V kombinácii s banánom, čerstvým ovocím a škoricou je výborná a pripravujem ju občas stále. A myslím si, že v tejto podobe bude chutiť aj deťom ako zdravšia alternatíva raňajok.
porcie
príprava
Suroviny
70 g |
|
1 ks |
|
100-120 ml (alebo mlieko) |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
podľa chuti čerstvé sezónne (figy, maliny, čučoriedky, ríbezle...) |
|
Postup
-
1
Ovsené vločky (jemné sú lepšie ako klasické) navlhčíme vodou alebo mliekom (ja používam vodu) tak, aby boli vločky vlhké ale neplávali v tekutine. Pridáme banán a vidličkou ho vo vločkách dobre roztlačíme. Uhladíme, navrch dáme čerstvé ovocie, posypeme škoricou a kokosom a podávame.
robievam aj s jablkom, tiež je fajn - ale banán a vločky je pre mňa NAJ kombinácia .. a k tomu napríklad kyselkavé maliny a voňavá škorica ... mňaaaamka