Foto: renate
tento dezert sa u nás nikdy nikomu nepreje. Je ľahký, osviežujúci a zasýti :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
uvaríme si kávu približne podľa potreby, do ktorej budeme máčať piškóty
-
2
kyslé pochúťkové smotany si rozdelíme do dvoch misiek ( Ja som použila dve veľké a jednu malú smotanu) . Do oboch pridáme po tri vrchovaté lyžice kryšt. cukru a do jednej prisypeme kakao a vymiešame
-
3
po pohárikov poukladáme na dno piškóty namáčané v káve a zľahka potrieme bielou smotanou. Potom zas poukladáme piškóty a potrieme kakaovou smotanou. Takto vrstvíme až po okraj.
-
4
záleží od toho, aký pohár máte k dispozícii....ja som dávala rôzne, no najlepšie sú sklenené, priehľadné, aby bolo vidieť vrstvenie...
-
5
nakoniec posypeme škoricou a dáme do chladničky aspoň na dve hodinky. Spojenie kávy, smotany a škorice je zážitok pre čuchové a chťové bunky!!!
Diskusia k receptu