Torta Ovocie na servítke fotorecept

salinka - fotkasalinka, 18. júla 2012
Torta Ovocie na servítke (fotorecept)
Foto: salinka

Túto tortu bez tuku miluje moja dcéra. Názov jej dal manzel, lebo sa mu nepáči hrúbka korpusu. Ale môzete si ho prispôsobit podľa seba(nemyslím Zobraziť celý popisTúto tortu bez tuku miluje moja dcéra. Názov jej dal manzel, lebo sa mu nepáči hrúbka korpusu. Ale môzete si ho prispôsobit podľa seba(nemyslím tým manzela:-). Je to jednoduchá, rýchla, osviezujúca pochútka.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame celé vajcia s cukrom a vodou do peny. Nakoniec opatrne pridáme múku.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu, alebo pouzijeme papier na pečenie. Upečieme piškotu.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus potrieme lekvárom, ktorý máme momentálne otvorený v chladničke.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naulkadáme ľubovoľné ovocie.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zelatínu pripravíme podľa návodu a postupne nanášame na tortu. Necháme vychladnút (čo sa mne nikdy nepodarí, lebo dcéra ju koštuje:-)

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na druhý deň sa podávala malinová. Tu som pouzila červenú zelatínu. Dobrú chut.

    Torta Ovocie na servítke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mariaklara
Teraz by som si určite dala, krásna, osviežujúca. Otázočka, prečo servítková?
rea1
uz od cias, kedy boli deti male, t.j. tak 25 rokov, tuto "tortu" robievam cele leto. s ovocim, ake momentalne je po ruke. a v zime, ked je chut na nieco sladke systemom ale rychlo!, naukladam na nu nejaku zavaraninu, najcastejsie marhule. a cesto robievam tiez take na palec hrube, len aby bolo. :-)
ja pouzivam jeden druh košer zelatiny, ta sa zaleje vriacou vodou a taka horuca sa nalieva na kolac, lebo hned hustne. je to prakticke, len skoda, ze u nas ju nedostat.
salinka
@mariaklara ako pisem na zaciatku, tento nazov jej dal moj muz, lebo sa mu nepaci ta "hrubka" korpusu. Ale nam to tak chuti, lebo to cesto ma sluzit len ako podnos na ovocie.
@rea1 je to ozaj vdacna rychlovka, ja pouzivam zelatinu, co je na obrazku, ta je tiez velmi dobra.
marianne69
Tortičku polejem zlatým klasom,mne to s tou želatínou moc nejde,je prepekná a k tomu lyžicová,ukladám
medulienka122
ach jaj, ešte keby si pridala aj tú druhú alternatívu bez tej zátvorky , že manžela, nie korpus, to by bolo radosti:-)) Ale aj tak som spokojná s takou dobrou lakocinkou
sovka62
Čoby meniť manžela, toho sme si na svoj obraz predsa zmenili hneď po svadbe!
cica2
je krásna a s ovocím výborná :-)
salinka
Dievcatka, velmi pekne dakujem za komentare. Za tak malo roboty tolko pochval:-)
@marianne69 neverim, ze tak vyborna kucharka ako ty, moze mat neuspech so zelatinou:-)))
marianne69
@salinka dva krat to bolo take traslave,nepekne na povrchu,nedalo sa mi to tak pekne rozotriet,viac krat som to neskusala:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia