Chlupatý knedlík

zemo - fotkazemo, 10. decembra 2009
Chlupatý knedlík
Foto: zemo

Túto pochúťku začínam pripravovať so spevom upravenej Ježkovej dávnej hitovky: "Chlupatý knedlík, má tak rád, je to múj nejlepší kamarád". V Čechách "chlupaté Zobraziť celý popisTúto pochúťku začínam pripravovať so spevom upravenej Ježkovej dávnej hitovky: "Chlupatý knedlík, má tak rád, je to múj nejlepší kamarád". V Čechách "chlupaté knedlíky" volajú aj bosáky, chlupáče, či klouzáky.

5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
250 g




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame s hrubou múkou. Pridáme tiež nastrúhané varené zemiaky. Prebytočnú vodu zlejeme.

  2. 2

    Osolíme a mokrými rukami tvarujeme guľaté knedlíky, ktoré vložíme do vriacej vody a varíme asi 20 minút. Podávame s dusenou kyslou kapustou alebo len tak s opraženou slaninkou a cibuľou.

Diskusia k receptu

vlastik
výborne su s bryndzou ,primiešať opraženu slaninku a super nemaju chybu su to potom ako prave slovenske bryndzove halušky alebo,tiež sa to da zmiešať so syrom bambinom atd...
nyja
Fakt, zemo, mne sa tiež vidí, že sandra má pravdu.-) zrejme si vložil inú fotku :-) toto vyzerá ako halušky zatiaľ bez bryndze :-)
zela
Zdá sa mi,že chlupaté knedlíky budem robiť - je s nimi menej práce ako s bryndzovými haluškami.
zemo
To sú maličké chlupaté knedlíky, keď sa veľké rozpadávali, lebo som zabudol odliiať z cesta vodu. Ale sú chlupaté ako susedov Dunčo. Na vysvetlenie.
P.S. Čo tak nevšímať si mojich chlupáčov, a radšej pridávať recepty, aby mi vyšlo proroctvo - štvrtok o 14.30 tritisíci recept. Takto Nostradamom nebudem! A všetko len pre vás! Hádžete Prorokovi pod nohy polená!!! :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia