Bravčové pliecko s mexickou zmesou

klarova - bez fotkyklarova, 9. marca 2011

Recept som vymyslela podľa svojej fantázie je veľmi chutný.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2 ks 2 balenia mrazená
1 konzerva
2 ks
1 ks
2 pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko umyjeme a narežeme na pásiky alebo na menšie kúsky. Do hrnca nalejeme olej pridáme cibuľu na drobno a doružova popražíme. Pridáme mäso premiešame, nasypeme mletú papriku, pridáme sojovu omáčku 2 pol lyžice, hodíme tam masox, cesnak narezaný nadrobno. Všetko podlejeme vodou a dusime na miernom ohni. Počas dusenia premiešame a dolievame trocha vodou podľa toho akú šťavu chceme mať. Keď je mäso polomäkké pridáme mexicku zmes.

  2. 2

    Ako prílohu podávame podľa chuti. Hodia sa kolienka alebo domáce noky , uhorky .

Diskusia k receptu

hajni
A mexickú zmes a šampiňóny si k tomu prečítame? :-)
klarova
Samozrejme sa tam pridá do mäsa mexická zmes tak po pol hodine dusenia ale to by mal každý pochopiť keď že je to pliecko s mexickou zmesou. Pravdou je že som to tam nedopísala.
abend
Nielen, že si to nedopísala, ale si myslím, že keď dáš mrazenú zeleninu takmer na pol hodiny dusiť s mäsom, taký čas bude ešte potrebný na to aby bolo mäso mäkké tak zo zeleniny bude blato a zelenina by mala vždy byť chrumkavá.
klarova
Tak to vyskúšaj a potom uvidíš kto mal pravdu......:)
klarova
Ako môže byť v tomto recepte zelenina chrumkavá nechápem.........veď je to mäso dusené na šťave. Mexická zmes obsahuje, kukuricu,hrášok,červenú kapiu. Niekedy to nahádžem všetko naraz do hrnca a je to super špica bomba.........:)
concord
Mexická zmes bez fazule? Milá Klarova, tieto tvoje experimenty si nechaj pre svojho macíka. Kladne kvitujem, že si sa priznala k tomu, že si si chcela vyskúšať svoj experiment. Ale ako vidíš a čítaš, tak si narazila na ľudí, ktorí sa asi trošku vyznajú do varenia, takže si to nemala hodiť na NET ale potíchučko osloviť s týmto experiímentom svojich vyhodňarskich bazmekova neotravovať tu sewrióznych záujemcov o získanie dobrých receptov na varenie. I tak še da, ta ňe?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia