Mini bábovky plnené ganache
Foto: frommykitchendotcom
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia spolu vymiešame s vanilínovým, kryštálovým cukrom a štipkou soli do penista. Pridáme olej a opäť vymiešame. Múku spojíme s kakaom a práškom do pečiva a preosejeme. K vaječnej pene budeme postupne na zmenu pridávať jogurt a sypkú múčnu zmes a miešame, až kým nedostaneme hladké cesto. Nakoniec ešte primiešame roztopenú čokoládu.
- 2
Cestom naplníme silikónovú formu na mini bábovky asi do 3/4 a pečieme na 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a vyberieme až po vychladnutí. Ak vám horná časť príliš vyrástla a mini bábovky nestoja rovno, môžete ich trochu zrezať a zarovnať nožom.
- 3
Pripravíme si ganache - sladkú smotanu dáme zohriať na platňu, pridáme čokoládu na varenie a necháme rozpustiť za stáleho miešania (nesmie vrieť). Ak použijete mliečnu alebo bielu čokoládu, potom je pomer 150 g čokolády a 50 g smotany. Pripravenou ganache naplníme mini bábovky a necháme stuhnúť.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež mini bábovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu