Zemiakový koláč s bryndzou a so slivkami fotorecept
Foto: ancicka
Treba vyskúšať!
40 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V miska si zahnetieme cesto,
-
2
na jemne pomučenej doske ho prehnetieme, aby bolo hladké a a rozvaľkáme približne vo veľkosti plechu.
-
3
V miske si pripravíme plnku tak, že si zmiešame zemiaky s bryndzou.
-
4
Cesto prenesieme na vymastený plech, v strede uložíme plnku do kruhu
-
5
a okraje cesta preložíme cez plnku a tým vytvoríme kruh. Do stredu uložíme slivky. Ja som použila kompotové, ale kľudne môžete použiť aj čerstvé.
-
6
Vrch cesta potrieme rozšľahaným žltkom a upečieme.
-
7
Dobrú chuť.
U nás je veľmi obľúbený, teším sa naňho ako malé decko každú jar :-) Aký mal koláč u vás ohlas? Lebo mne sa často čudujú, že aká prapodivná kombinácia, ale chuť je vynikajúca, aspoň pre nás. Tuším najbližšie vyskúšam aj tento zemiakový :-)