Jemná kuracia paštéta
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 19. septembra 2011
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 19. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuraciu pečeň a prsia urestujeme so šalotkou, cesnakom a tymianom do dvoch tretín, zastrekneme bielym vínom a necháme minútu vyredukovať (prevariť). Potom pridáme maslo, stiahneme zo sporáka a necháme voľne rozpustiť.
- 2
Preložíme do mixéra a počas mixovania pridávame smotanu, žĺtky a nakoniec brandy. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- 3
Takto pripravenú zmes dáme do misiek, zakryjeme alobalom a následne dáme piecť do rúry vo vodnom kúpeli na 120 0C – 15 minút po upečení zalejeme tenkou vrstvou masla a dáme stuhnúť na 30 minút do chladničky. Podávame s rozpečenou bylinkovou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jankavaskova, ano, do vyššieho plechu, vaničky a pod. si dáš vodu, v nej sa v meskách varí tá masa.
Chcela so odpovadať aj Alexdidi, ale redakcia to vyriešila, ano, polka bagety.
Oprava ......v miskách.....