Kyslé zemiaky s pórom a syrom

martinis - fotkamartinis, 16. júna 2013
Kyslé zemiaky s pórom a syrom
Foto: martinis

Elegantná, rýchla večera, ktorú si môžte pripraviť za pár minút zo základných surovín : zemiakov, póru, kyslého mlieka a syra, prípadne uhorky :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
štipka
1/4 ks
na posypanie
2 - 3 PL
 1/2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Minimálna námaha, výborný výsledný efekt : takéto varenie mám rád a takto pripravíme aj tieto zemiaky - tak, ako ich zrejme nepoznáte. Poďme na to :)

  2. 2

    3 väčšie zemiaky (ideálne nové) očistíme pod vodou a so šupkou ich nakrájame na tenšie kolieska. Dáme variť do osolenej vody na 10 až 15 minút - sami posúďte, kedy budú dostatočne mäkké. Kým sa varia, umytý pór nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na lyžičke olivového oleja v panvici. Po dopečení uchováme na panvici, aby nevychladol.

  3. 3

    Hotové zemiaky scedíme, zmiešame s pórom, zľahka osolíme a polejeme dvoma, troma lyžicami kyslého mlieka, acidka, alebo akéhokoľvek podobného kyslomliečneho nápoja.

  4. 4

    Povrch už len posypeme strúhaným syrom, pažítkou a môžme ozdobiť aj koriandrom. Chutné, lacné, nenáročné :-)

    Kyslé zemiaky s pórom a syrom - obrázok 4
  5. 5

    Môj tip : Mám rád aj uhorky s kyslým mliekom, takže som si vybral tri menšie zemiaky a pridal som aj polovicu na kocky pokrájanej uhorky - dodala sviežosť a jedlo bolo taktiež vynikajúce :)

Diskusia k receptu

luss44
tak toto je papaníčko presne pre mňa, ja som taká "zemiaková na všetky spôsoby", výborné ako letná ľahká večera
afataga
ty si vymyselnik :-) na leto dobre jedlo, len ja by som ten por opiekla na masti a olivac by som si radsej dala na uz hotove
martinis
@luss44 : tiež rád experimentujem so zemiakmi, sme podobnej nátury ;)
@afataga : masť veľmi nepožívam, skôr maslo a olej - ale veď prečo nie. jednoznačne, na to som zabudol (ako som len mohol! :))) : hotové zemiaky TREBA pokvapkať dobrým, extra panenským olivovým olejom.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha