Foto: martinis
Elegantná, rýchla večera, ktorú si môžte pripraviť za pár minút zo základných surovín : zemiakov, póru, kyslého mlieka a syra, prípadne uhorky :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Minimálna námaha, výborný výsledný efekt : takéto varenie mám rád a takto pripravíme aj tieto zemiaky - tak, ako ich zrejme nepoznáte. Poďme na to :)
- 2
3 väčšie zemiaky (ideálne nové) očistíme pod vodou a so šupkou ich nakrájame na tenšie kolieska. Dáme variť do osolenej vody na 10 až 15 minút - sami posúďte, kedy budú dostatočne mäkké. Kým sa varia, umytý pór nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na lyžičke olivového oleja v panvici. Po dopečení uchováme na panvici, aby nevychladol.
- 3
Hotové zemiaky scedíme, zmiešame s pórom, zľahka osolíme a polejeme dvoma, troma lyžicami kyslého mlieka, acidka, alebo akéhokoľvek podobného kyslomliečneho nápoja.
- 4
Povrch už len posypeme strúhaným syrom, pažítkou a môžme ozdobiť aj koriandrom. Chutné, lacné, nenáročné :-)
- 5
Môj tip : Mám rád aj uhorky s kyslým mliekom, takže som si vybral tri menšie zemiaky a pridal som aj polovicu na kocky pokrájanej uhorky - dodala sviežosť a jedlo bolo taktiež vynikajúce :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga : masť veľmi nepožívam, skôr maslo a olej - ale veď prečo nie. jednoznačne, na to som zabudol (ako som len mohol! :))) : hotové zemiaky TREBA pokvapkať dobrým, extra panenským olivovým olejom.