Soğan salatası (cibuľový šalát)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 15. januára 2013

Jednoduchý na prípravu, podáva sa ako príloha ku kebabom.

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks veľká
1 ČL
1 menší zväzok
1 PL
1 ČL alebo chilli korenie




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, vložíme do väčšej nádoby, pridáme soľ a rukami silno hnetieme kým cibuľa nepustí šťavu.

    Soğan salatası (cibuľový šalát) - obrázok 1
  2. 2

    Potom dobre vyžmýkame a preložíme do inej misky. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, sumak, pull biber, šťavu z citróna, trochu olivového oleja a dobre premiešame. Podávame ihneď napr. ku grilovanému mäsu.

    Soğan salatası (cibuľový šalát) - obrázok 2

Diskusia k receptu

mijaita
@letisia protože citron v receptu je, dej štipíček červené papriky.
@nazarbon čuk ještě dnes udělám, to se mi víc než hodně líbí!
mijaita
@nazarboncuk napred jsem musela vyzkouset salat, kebab bude ! Prosím, to je turecké? Můžeš k tomu něco napsat a třeba i jak se to čte? Dík!
janger
Tak toto bude nieco pre mojho muzicka :-). Ked budem mat prilezitost, pozriem po tom sumaku. Inac bez...
julica
No ja uz od teba ukladam asi naozaj vsetko. Navyse sa zakratko stahujem do mesta s perfektnymi autentickymo tureckymi obchodmi, tak pride na realizacie.juchu" dakujem ti!
nazarboncuk
vdaka kocky, milé odkazy :) @julica no výborne teším sa, turecké jedlo je závislosť uvidíš :D @mijaita krása, vyzerá to výborne, dúfam ze aj chutilo a vidíš aj kebab sa našiel ;) ozaj, číta sa to "soán salatasi" a je to autentický turecký recept. máloktorý kebap sa bez neho obíde :)
salinka
@zirafinka , ja sa postavím v obchode za teba a budem si pýtať to isté:-) Tiež týmto receptom poteším manžela.
vierutt
Milujem cibuľu už od detského veku, neviem si predstaviť život bez nej. Toto je nádhera!
marikafil
že ja teľa som ten sumak z Turecka nedoniesla:-( no nič, skúsime orientálne predajne, ale zatiaľ som to nevidela...
spetkasoli
No tak toto je BOMBA!!! Samé zdravé veci, ukladám a určite cez výkend urobím. Díky za tento recept@nazarboncuk , velmi si ma potešila a sumak mi dá kolegyně je z Turecka. Díky a pekný deň:)
salinka
Sumak už mám, ale zapáčilo sa mi ešte jedno korenie: Baharati. Je to zmes korenín. Kde sa môže využiť?
mijaita
@salinka Baharat je kořenící směs původem z oblasti Palestiny a Sýrie. Baha´r znamená v arabském jazyce pepř a baha´rat je směs koření, která má velice široké využití. Její hlavní přísady, jak už název napovídá, tvoří černý pepř, nové koření, koriandr, skořice (nebo casie), papriky a muškátový oříšek. Tradičně se baharat používá k okořenění drůbeže, jehněčího masa nebo ryb. Výborně chutná v kombinaci s rýží nebo kuskusem. Vhodný je však i do pokrmů z luštěnin, lilku či patizonu. Před použitím se tradičně směs osmaží na másle.
mijaita
@salinka Výborné jsou řízky kuřecí, které před obalením lehce baharatem z obou stran okořením.
salinka
@mijaita , ďakujem veľmi pekne za tip. Informácie ohľadom zloženia som si prečítala na obale, aj som čosi "vygúglila", ale nevedela som nájsť nejaké recepty.
mijaita
@salinka casto pouzivam koreni podle vune jenom. Jinak kdybys chtela, mam asi tri recepty na pripravu bharatu, poskytnu !
xanadu1955
Ak má niekto záujem o kúpu korenia sumah tak po dlhšom hľadaní som našla možnosť kúpenia /objednanie/ sumahu aj iných korením ako rímska rasca a iné exotické korenia a zmesi na adrese www.koreni.cz alebo dať do vyhľadávača Koření do Antonína
mijaita
Krásný recept, výborná cibule, už patří neodmyslitelně do mojí kuchyně.
katka78
Tomu sa hovorí reťazová reakcia - @mijaita pripomenula šalát mariamke a @mariamka zase mne. A to je dobre, lebo je výborný! :-) Sumak možno nesadne každému (ani u nás doma), ale chute sa dajú vždy prispôsobiť. Ďakujem za recept @nazarboncuk !






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia