Ovocný zákusok
Ovocný zákusok

Bezlepková rozprávková torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 29. novembra 2020. Komerčný recept.
12
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Roláda:
5 ks
5 PL
5 PL (alebo Universal mix Liana)
Plnka:
500 ml
1 bal.
1 bal.
120 g
1 bal.
2 bal.
300 ml
Okrem toho:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Roláda: Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne zamiešame Cake mix Liana alebo Universal mix Liana a na záver jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto, pečieme na 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.

  2. 2

    Plnka: Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému Liana uvaríme puding. Želatínu číru dáme do 100 ml mlieka napučať, mierne ju zohrejeme, rozmiešame a za stáleho šľahania vlejeme do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka.

  3. 3

    Misu vystelieme potravinárskou fóliou a do nej poukladáme roládu nakrájanú na tenké kolieska tak, aby sme vystlali dno aj boky misy. Vnútro striedavo plníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu dáme do chladničky na pár hodín, aby stuhla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia