Bezlepková rozprávková torta
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Roláda: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL (alebo Universal mix Liana) |
|
|
|
Plnka: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
300 ml |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Roláda: Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne zamiešame Cake mix Liana alebo Universal mix Liana a na záver jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto, pečieme na 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
- 2
Plnka: Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému Liana uvaríme puding. Želatínu číru dáme do 100 ml mlieka napučať, mierne ju zohrejeme, rozmiešame a za stáleho šľahania vlejeme do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka.
- 3
Misu vystelieme potravinárskou fóliou a do nej poukladáme roládu nakrájanú na tenké kolieska tak, aby sme vystlali dno aj boky misy. Vnútro striedavo plníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu dáme do chladničky na pár hodín, aby stuhla.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu