Foto: kaatka
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým
porcií
príprava
Postup
-
1
Na 40g masla a 3 PL oleja posmažíme cibuľu, nakrájané listy mäty a čili. Spolu 4- 5min dusíme
-
2
Pridáme cuketu nakrájanú na ľubovolné kúsky, premiešavame a dusíme 5 min na slabom ohni.
-
3
Ryžu, ktorú sme min 2x prepláchli môžeme pridať k podusenej cukete. Posolíme, okoreníme, podlejeme decom vína. Keď víno vyprchá, začneme podlievať vývarom. Často premiešavame a varíme už len cca 20 min
-
4
po 15 min som pridala zvyšných cca 50 g parmezánu. Ďalej len ochutnávam, či je ryža hotová a podlievam toľko, aby bolo rizoto krémové, tzn., že nedrží na kôpke ale tečie po tanieri :)
-
6
Asistenti v takom teple radšej oddychujú :)
Diskusia k receptu