Mätovo-cuketové rizoto fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 9. júna 2015
Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept)
Foto: kaatka

Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

3 PL
80 g
1 ks stredne veľká
3 vetvičky
1 ks
cca 2x300 g
350 g
1,5 l
100 ml
50 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na 40g masla a 3 PL oleja posmažíme cibuľu, nakrájané listy mäty a čili. Spolu 4- 5min dusíme

    Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme cuketu nakrájanú na ľubovolné kúsky, premiešavame a dusíme 5 min na slabom ohni.

    Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryžu, ktorú sme min 2x prepláchli môžeme pridať k podusenej cukete. Posolíme, okoreníme, podlejeme decom vína. Keď víno vyprchá, začneme podlievať vývarom. Často premiešavame a varíme už len cca 20 min

    Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po 15 min som pridala zvyšných cca 50 g parmezánu. Ďalej len ochutnávam, či je ryža hotová a podlievam toľko, aby bolo rizoto krémové, tzn., že nedrží na kôpke ale tečie po tanieri :)

    Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 6

    Asistenti v takom teple radšej oddychujú :)

    Mätovo-cuketové rizoto (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
a opat pekny rcp, asistenti nemaju chybu :-), ale pozor treba davat, ci sa nahodou nejde maso krajat :-)