Foto: cesminaz
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P
tepelná úprava
Postup
-
1
Semizotu si nakrájame na cca.2-2,5cm...2 velké hrste sa počítajú už z nakrájanej rastliny..
-
2
Do panvice dáme maslo,na ktorom zosklovatíme na kocky nakrájanú cibulu...
-
3
..ked už je cibula usmažená,pridáme k nej nahrubo nastrúhanú mrkvu..
-
4
..celé osolíme a necháme zakryté 8-10minut dusiť,kým mrkva dopoli nezmäkne..
-
5
..po 10minutach pridáme nakrájaný Semizotu a necháme spolu chvílku poškvrčať...
-
6
..osolíme,podlejeme 1,5dcl vody a necháme zakryté 15minut podusiť.
-
7
Po 15ich minutách nám všetko pekne zmäklo ;-) Môžme podávať poliate cesnakovým jogurtom,ale aj bez..komu ako chutí.Hodí sa ako príloha k mäsitým jedlam,ale aj takto samotný s kúskom chleba ;-P ako lahká večera :-)
tam som o semizotu napisala vsetko :-) @frezia ano,u nich sa to riadne v obchodoch aj na trhu predava :-) ..budem rada,ak vyskusas :-)
@methi :-)