Osso buco s Risotto alla Milanese fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 21. septembra 2011
Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept)
Foto: sjuz

Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :) Recept je zo severného Talianska, preto miesto Zobraziť celý popisReceptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :) Recept je zo severného Talianska, preto miesto olivového oleja použijeme maslo a recept je bez rajčín. Chuť jedlu dá špik z kosti, ktorý sa vyvarí do šťavy, a gremolata, ktorá nakoniec celkovo jedlo osvieži.

4-5
porcie
15 minút
príprava
1,5 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1
50 g klasické
2 dcl
2 -3dcl
 na obalenie mäsa
na gremolatu:
za hrsť
  z chem. neošetreného citrónu




Postup

  1. 1

    Prichystáme si naporcované mäso:

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osušíme, osolíme a obalíme v múke.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme rozpustiť maslo.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso opečieme na masle z oboch strán do zlata.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nakrájanú cibuľu.Premiešame, necháme opiecť do zlata.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vínom a necháme vypariť alkohol.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme pomaly dusiť, cca jeden a pol hodiny.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na gremolatu potrebujeme petržlenovú vňať, citrónovú kôru a cesnak:

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Všetko spolu posekáme na jemno:

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do hotového mäsa ešte na panvici nasypeme gremolatu a premiešame.

    Osso buco s Risotto alla Milanese (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

2010
@sjuz , klobuk dolu klasicke Ossobuco Bianco alla Milanese ,
malo kedy vidiet na Vareche recept,kde meno a recept je presne ako ma byt, bez nahraziek a pomoci kecupu ci Vegety.
Podla mna asi jedno z najlepsich Talianskych jedal aj ked pracnejsie a nie lacne ...Robime ale som nepridal, mam vo svojich receptoch.


evilauri
Krasne to vypada, urcite to musi byt chutne... Len to lytko, kde si ho nakoniec zohnala?
sjuz
ďakujem vám:), 2010 - vyzerá to veľmi pekne:), tuším tam máš zeleninu... - a s tou šťavou a pyré tiež môže byť veľmi chutné!
Lýtko som kúpila u Orbána na Bottovej, a sú tam perfektné baby, dali mi ešte aj telefón, a keď budem niečo chcieť, mám len zavolať a objednať si:), majú aj hov. chvost...je tam totiž výsek, a páči sa mi, že spracujú aj také časti mäsa, ktoré sa bežne nepredávajú.
michsamant
Inak som pozerala Master class programu Masterchef Australia a tam varili toto jedlo a pridaval aj nejake fazule.
eraserhead
@sjuz nevieš či u toho tvojho mäsiara dostať aj hovädzie vemienko?
mám jeden obstarožný recept na túto pochutinu
sjuz
fíha, tak to neviem, @eraserhead - ale ideme kupovať mäsom poznačím si a opýtam sa:)
sjuz
Tak som volala, vraj nemajú ani nemávajú....a utorky mávajú lýtka.
tu je t.č.
02/529 222 45
02/529 222 44
0917 419 452

a @2010 - prepáč, za popletenie kaše s polentou... :/
celero
Vyzerá to super - aj recept aj fotka. Niekedy určite vyskúšam. A ďakujem za info ohľadom toho mäsiarstva. Chvostíky, či už hovädzie alebo bravčové, predávajú málokde a pritom sa z nich dajú robiť vynikajúce jedlá.
evusik
tak také mäsiarstvo by som aj ja chcela mať po ruke....
@sjuz krásny a precízne pripravený recept, počula som, že v Metre predávajú vákuovo balené, tak najbližšie sa popozerám a uvidím...
a takto pripravenú ryžu a la rizoto milujem :-)
jerica
Ochkám tá kostička so špikom jááj či to mám rada.Je radosť pozrieť a čítať Tvoje recepty, včera som bola u nášho mäsiara,len nevedel presne kedy bude mať teľaciu nožinu,vraj môžem s tým počítať na budúci týždeň,ináč Orbán má aj u nás prevádzku na hlavnej smerom do Šamorína,nechodím tam lebo nemám dobrý pocit z prostedia tej prevádzky,ale skúsim aj tam,uvidím či aj tam budú ústretoví.
babulicka
jee tak tento recept poznam z Talianska a to masko je neskutocne dobre a stavnate, veru som ho dlho nejedla- tak ukladam a urcite urobim ..vdaka
babidka
Velmi krasny a lakavy receptik ....odkedy som to varit "Itala" tak si robim na to jedlo chut :-)akurat mam taky isty problem ako ostatni - nezozeniem maso:-( Tak si to aspon pozeram a predstavujem si tu chut...
sbohemrozume
V Československu se automaticky předpokládá, že kližka je určena pouze na guláš. Řešením je koupit kližku, pokrájet na plátky přes vlákno a ke každému plátku špikovou kost. Jenom tichoučko, aby se zas nějaká "kuchařská celebrita" nedozvěděla. Pak bychom se za kližku nedoplatili. Viz hovězí líčka. Před časem řeznický odpad a dnes - pomalu dražší než svíčková.
45678
receptík je podľa mojej chuti :-) a nemám problém zohnať ani mäsko-vďaka :-)
renulienka
@sjuz , vyborny recept, dnes vyskusane, iba som nedusila, ale pri 150 stupnoch piekla v rure, jednduche a chutne ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia