Foto: sjuz
Receptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :) Recept je zo severného Talianska, preto miesto Zobraziť celý popisReceptík od "Taliana" - ako inak:) Musela som skúsiť! Dlho som zháňala teľacie lýtko, napokon som dostala :) Recept je zo severného Talianska, preto miesto olivového oleja použijeme maslo a recept je bez rajčín. Chuť jedlu dá špik z kosti, ktorý sa vyvarí do šťavy, a gremolata, ktorá nakoniec celkovo jedlo osvieži.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 |
|
50 g klasické |
|
2 dcl |
|
2 -3dcl |
|
na obalenie mäsa |
|
|
|
na gremolatu: | |
za hrsť |
|
z chem. neošetreného citrónu |
|
|
Postup
-
1
Prichystáme si naporcované mäso:
-
2
Mäso osušíme, osolíme a obalíme v múke.
-
3
Na panvicu dáme rozpustiť maslo.
-
4
Mäso opečieme na masle z oboch strán do zlata.
-
5
Pridáme nakrájanú cibuľu.Premiešame, necháme opiecť do zlata.
-
6
Zalejeme vínom a necháme vypariť alkohol.
-
7
Zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme pomaly dusiť, cca jeden a pol hodiny.
-
8
Na gremolatu potrebujeme petržlenovú vňať, citrónovú kôru a cesnak:
-
9
Všetko spolu posekáme na jemno:
-
10
Do hotového mäsa ešte na panvici nasypeme gremolatu a premiešame.
malo kedy vidiet na Vareche recept,kde meno a recept je presne ako ma byt, bez nahraziek a pomoci kecupu ci Vegety.
Podla mna asi jedno z najlepsich Talianskych jedal aj ked pracnejsie a nie lacne ...Robime ale som nepridal, mam vo svojich receptoch.
Lýtko som kúpila u Orbána na Bottovej, a sú tam perfektné baby, dali mi ešte aj telefón, a keď budem niečo chcieť, mám len zavolať a objednať si:), majú aj hov. chvost...je tam totiž výsek, a páči sa mi, že spracujú aj také časti mäsa, ktoré sa bežne nepredávajú.
varecha.pravda.sk/recepty/ossobucco-in-bianco/16159-recep...
@michsamant , ty tam nepozeraj Australskeho Masterchef , ty to maju vsetko totalne doplete a nabuduce daju kyslu kapustu do curry.
Cheers
mám jeden obstarožný recept na túto pochutinu
tu je t.č.
02/529 222 45
02/529 222 44
0917 419 452
a @2010 - prepáč, za popletenie kaše s polentou... :/
@sjuz krásny a precízne pripravený recept, počula som, že v Metre predávajú vákuovo balené, tak najbližšie sa popozerám a uvidím...
a takto pripravenú ryžu a la rizoto milujem :-)