Bayrische Semmelknödel

steak - bez fotkysteak, 3. apríla 2013
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks
1 strúčik
1 zväzok
375 ml
3 ks
1/4 ČL
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a dáme ochladnúť.

  2. 2

    Žemle pokrájame na malé kúsky a zalejeme letným mliekom. Pridáme vajcia, soľ, korenie, pridáme aj zmes cibuľa,cesnak petržlenová vňať. Pridáme slaninku a prípadne na zahustenie múku. Ak je nutné na zahustenie pridáme aj strúhanku. Premiešame.

  3. 3

    Vlhkými rukami formujeme malé guľky a dáme do horúcej vody na cca 15 min. Guľky sú hotové, keď vyplávajú na povrch.

Diskusia k receptu

angast
a keď mi guľky vyplávajú na povrch, čo s nimi mám urobiť?
To je k pajšlu , alebo ku sviečkovej ?
angast
júúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj :-)))))
concord
@angast
Ty si fakt vygumovaný. Stačilo mi ako si zhovadil tú dievčinu za kuracinu po gemersky.Ty musíš byť jo dobrý....
concord
@angast
Malý Lopašník to je nejaké derevňa v sibískej gubernii? Podľa toho ako tu smradíš za necelé dva mesiace potom čo si objavil Internet a hovadíš tu ľudí na počkanie, asi áno.
angast
starý senilný trkvas . To si nemôžeš nájsť inú zábavu ako provokovať ľudí ? Pýtal som sa na čo, alebo k čomu sa tie knedlíky používajú.
Keď si mentálne postihnutý , daj sa liečiť a neprovokuj tu .
angast
toto je len časť tvojich provokácii , kto sa chce dozvedieť viac
kto je tento mudrc , nech si dá do vyhľadavača @concord
tam sú všetky jeho sprosté vyrývačné komentáre ktorými urážal ľudí.
angast
kvôli tomu starému " UJOVI " som ešte aj hrubú chybu napísal.
Oprava - múdrymi poznámkami ".
afataga
@angast to bude asi len duch, ved concordy uz stiahli z obehu, alebo zeby na jeden zabudli a teraz sa vymkol kontrole?
margaretka28
Nuž ako hovorievala moja babka...aj sprostosť je dar Boží, len málokto si uvedomuje, že ho má !
izabella929
Guľky sa používajú ako príloha k pečenému mäsku...mám tento recept stiahnutý, ale chýba z neho údená klobáska..inak sú to skvelé guľky) na tanieri ich posypem jarnou cibuľkou...
evusik
no pokiaľ sa vaša Ha-ha skupinka len zabávala tak sa ešte dalo, ale toto? 3.cenová skupina? no čo už, každý sme nejaký....
abdul
Á, morálka dorazila. Už nás ani do kina nepustia.
pepan
Nestacim sa divit, co vsetko tu admini toleruju.
evusik
@abdul už si mi dal niekoľko titulov, takže po poriadku - ako riaditeľka galaxie som sa ťa na nič nepýtala, tak mlč... prípadne sa bež opýtať čo smieš povedať, aspoň sa budem mať zas na čom zasmiať....
abdul
@evusik : teba sa nikto z tebou uvádzanej skupiny nič nepýtal. Alebo som niečo prehliadol ? Ale musela si si popásť jazyk. Takže o mlčaní premýšlaj. Dúfam, že ťa to nebude bolieť. Nereaguj na mňa a šetri si nervy. Budeš ich potrebovať.
afataga
@evusik ak dobre vidim, tak abdul ti nic nepovedal, ze si si jeho narazku vztiahla na seba, to je cisto tvoja vec a o niecom to svedci
tiginko
hej, čo je s vami ľudia? To sa fakt necháte rozhodiť nejakým vyradeným lietadlom? Ale no tak ....
evusik
@abdul to akože teba sa mám pýtať či mi láskavo dovolíš vyjadriť sa? ja som vedela, že ma pobavíš....
@afataga ty si celkom pribrzdená... najskôr čítaj, potom píš....
angast
pritom ide len o obyčajné guľky a aký cirkus z toho narobíte.
petr
????? som správne na vareche?????
sniclik
@abdul , vzhľadom k Tvojmu veku sa dá usudzovať, že nejakou mentálnou výbavou Ťa už príroda neobdarí...a pravdupovediac, ani najlepšie nevyzeráš...divné, že Ti v tej hlave zostalo akurát nutkanie urážať...tak na úrovni opočloveka, hm..
abdul
@sniclik : Čakal som kedy sa eroticky prejavíš. Nereaguj na moje príspevky a lieč sa .
angast
@evusik
prečo všade pcháš ten ňufák , kde netreba ? Už si sa dlho z nikým nepohádala ? Hrozne ti to chýbalo ? Nedostatok adrenalínu ?
Načo si sem vôbec liezla. Rozbúriť hladinu, to ti chýbalo ?
tatranka007
Recept je v poriadku a vy ho takto znehodnocujete! Nemáte nic ine na praci? A co robia v redakcii??
angast
@concord - teraz sa uškŕňaš čo sa ti podarilo vyvolať. Toto bol tvoj
úmysel ako vždy v predchádzajúcich tvojich komentároch v ktorých si urazil 80% varechárov. Gratulujem , vyhral si. Splnil sa ti sen.
afataga
@evusik to co si napisala presne sedi s tym, co si o tebe od teraz myslim a vies, ze si ma vobec neprekvapila? je fajn podebatit s milym clovekom, hned je krajsie na svete a dakujem za starostlivost, brzdy mam v poriadku, bola som na STK, prajem aj tebe kvalitne brzdenie
evusik
@angast fakt obdivujem tvoju odvahu a odvahu tvojej Ha-ha skupinky... vy sa navážate do všetkého a do každého, urážate na počkanie a ty sa odvažuješ povedať mne, že mne chýbala hádka????? ja som sa v živote z nikým na Vareche nepohádala!!!!
toto je diskusia a do nej môže prispieť každý, alebo si si to tu vyárendoval sám pre seba a svojich pochlebovačov??? vieš čo pokračuj, ani nevieš ako veľmi sa zhadzuješ....
1x safran
afataga
@tatranka007 recept je podla mna opisany z nejakej knihy, pochybujem ze ho autor aj robil, ved by hadam dal foto, dnes ma kazdy fotak aspon v mobile
ailuj82
Mne keby niekto písal k receptu takéto komentáre, tak ich okamžite vymazávam. Neviete isť na pokec a tam sa vyhádať? :(
tatranka007
Nie len trapne. Vsetci to tu citaju. Viete kolko ludi sem chodi? Vsetci mlcia, lebo sa boja nieco napisat. Hlavne stare varechacky. Tu neni kolektiv. Nikto si nezastane slabsieho. Len ked niekto zacne urazat a ponizovat, dalsi sa pridaju. Preco nekomentujete kvalitu receptu?
1x safran
afataga
uz som sa vyjadrila preco nekomentujem kvalitu receptu
aroooo
Podľa mňa je ten recept ozaj nedokončený, lebo neviem keď to uvarím a môže to byť ozaj dobré, či to na tanieri ešte poliať opraženou cibuľkou a jesť,alebo je to príloha k niečomu a ani aké veľké sú tie guľky, prosím dopísať, recept si ukladám, môže to byť dobré
jody
Toto co je tu???!!! Kam chce az toto zajst?
vanilka111
tak už prestaňte, deti.... ja som také guľky jedla v Rakúsku, boli výborné,podávali ich k omáčke z kuriatok(húb) a boli veľké ako tenisová loptička, teda nie veľmi malé a na tanieri mal každý jednu.. :-)
babidka
K receptu neit co dodat - je dobry .
Ale komentare ? To uz naozaj nikto nema sudnost ? Co sa to tu deje ? Tie komentare a urazky ! Poniektori ludia naozaj nemaju co na Vareche robit .
alexdidi
Páni, kde sa pominula tá naša stará, krásna Varecha s krásnymi receptami, komentármi, diskusiami, radami....patrí takáto diskusia na Varechu alebo niekde inde???!!! Veď ak sa chcete takto milo porozprávať a strúhať si rôzne komplimenty, ktoré nemajú nič spoločné s varením, skúste to cez tajné správy(i také tu už máme). Nás ostatných to predsa nezaujíma. A keďže toto sú KOMENTÁRE K RECEPTU, recept je fajn. Tiež takto robievam viedenské knedlíky ako prílohu k mäsu, i keď nezvyknem chodiť na recepty bez foto, lebo mi fakt pripadajú ako opísané z kuchárskej knihy a odpisovať vie naozaj asi každý. Takéto recepty si teda zväčša nevšímam. Je to môj názor. Teraz som sa tu dostala len cez komentáre.....
tiginko
@alexdidi neviem kde sa berie tá nostalgia za "starou Varechou", ja som už natrafila na dosť receptov spred pár rokov a kde sa ľudia v komentároch dobre posekali... smutné je, že admini často nevinné, slušné a neurážlivé komenty, ktoré im z nejakého dôvodu vadia, zmazávajú, ale takéto "vojny" nechávajú bez povšimnutia
hannah22
lutujem že som sem vliezla,názov ma zaujal, recept dobrý.... ale
partička provokuje , ako píše tatranka007 a babidka je to ozaj len dve veci..... škoda slov....
violeta
Myslím, že tohto receptu je tak trocha škoda, tie knedlíky sú výborné, dnes som ich robila prvý krát ku diviakovi na červenom víne...