
Bravčový lalok
Bravčový lalok varíme s cesnakom, soľou a korením asi 30 minút. Po uvarení namarinujeme zmesou...

Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...

Šťuka na červeno
mám rada ryby a môj brat, rybár, ma nimi zásobuje. Dnes som si vytiahla...

Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....

Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami
S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami...

Škandinávske sladké pečivo - Kanelbullar
Kanelbullar je obľúbené sladké kysnuté pečivo v tvare slimáka v škandinávskych štátoch, najmä vo Švédsku a...

Moravské koláče
Majolku vymícháme se žloutky, olejem a cukrem. Zasypeme moukou se solí, na kterou nalijeme...

Čokoládová pizza
Videla som obrázok čokoládovej pizze niekde na internete, a tak som si spravila vlastnú. Mám...

Bezlepkové pizzové slimáky
Začneme prípravou kvásku. Do 150 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme 10...

Medové rezy s kakaovou polevou
Vyhľadávač k heslu "medové rezy" nájde viac ako 5500 odkazov, tak je možno aj zbytočné pridávať...

Hodové koláče
No tak pre tieto koláče som na seba naozaj hrda:D....... toľko stresu a napokon...

Ovocná torta s mascarpone
Tento koláčik som si vymyslela náhodne. Mala som doma mascarpone a ovocie a nevedela som s...

Baranie mäso na spôsob diviny
Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke
Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor, rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba...

Jarná zeleninová polievka s haluškami z pohánkovej krupice
Osviežujúca ľahká polievka na horúce leté dni

Nivové košíčky z lístkového cesta
Najprv si pripravíme plnku. Prelisovaný cesnak krátko opražíme na masle, pridáme na malé kúsky nakrájanú...

Mont Blanc
Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku,...

Zapekaný karfiol s olivami a syrom
Tento trošku iný zapekaný karfiol som si dnes pripravila prvý, ale určite nie poslednýkrát. Nedeľa...

Rožky s lekvárom na Baldovskej
Na Baldovskej vode som vyrastala. Pijeme jú stále , ale aj varíme sňou. Teraz som urobila rohlíky,...

Nadýchaná bublanina
Táto bublanina vyžaduje trochu viac šľahania, ale námaha sa oplatí. Výsledkom je mäkký a jemný...

Krkovička s horčicou, zelerom a sušenými slivkami
Tento recept je pre tych, ktori maju radi chut zeleru. Recet mam z jednej starej...