5-rožková knedľa fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 16. februára 2014
5-rožková knedľa (fotorecept)
Foto: pacun110

Všetci vymýšlajú všelijaké tie knedliky tak som vymyslel aj ja.Môže sa do nich pridať hocičo(šampiňóny,kukurica,kápia,olivy,brokolica) alebo nič,len tak z rožkov.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
0,4 l
2 ks
4 ks
0,5 sáčku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1-na jeden knedlik počítam 5 rožkov. Čiže koľko rožkov x 5,tak toľko knedlikov bude. Dnes budú dva – olivový a kápiový.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2-Rožky som pozdĺžne prekrojil a nakrájal na mesiačiky.Nadrobno pokrájanú,osolenú cibuľu som podusil na oleji.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    3-Do rožkov som pridal pokrájanú kápiu a olivy(zvlášť!), v mlieku som rozmiešal vajcia,soľ,kypriaci prášok a petržlenovú vňať.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    4-Pridal som tam opraženú cibuľu

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    5-A zhľahka,ale poriadne som to premiešal.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    6-Na navlhčenú gázu som dal masu z rožkov

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    7-A úhľadne som to do nej zabalil a previazal cverničkou.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    8-V osolenej vriacej vode som knedliky varil 25 – 30 minút

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    9-Vybral som ich a este teplé som ich odbalil a nechal trochu vychladnúť.

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    10-Používam ako normálny knedlik,napríklad ku srdiečkam na smotane,alebo všelijakým gulášikom a chutí fááájne...

    5-rožková knedľa (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
co dodat len pochvalit recep a samozrejme aj kuchara ...ach jaj takeho mat doma....******
no,no,no,ty si ale dobry vymyslajko,vyzera to velmi chutne.