Foto: pacun110
Všetci vymýšlajú všelijaké tie knedliky tak som vymyslel aj ja.Môže sa do nich pridať hocičo(šampiňóny,kukurica,kápia,olivy,brokolica) alebo nič,len tak z rožkov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1-na jeden knedlik počítam 5 rožkov. Čiže koľko rožkov x 5,tak toľko knedlikov bude. Dnes budú dva – olivový a kápiový.
-
2
2-Rožky som pozdĺžne prekrojil a nakrájal na mesiačiky.Nadrobno pokrájanú,osolenú cibuľu som podusil na oleji.
-
3
3-Do rožkov som pridal pokrájanú kápiu a olivy(zvlášť!), v mlieku som rozmiešal vajcia,soľ,kypriaci prášok a petržlenovú vňať.
-
4
4-Pridal som tam opraženú cibuľu
-
5
5-A zhľahka,ale poriadne som to premiešal.
-
6
6-Na navlhčenú gázu som dal masu z rožkov
-
7
7-A úhľadne som to do nej zabalil a previazal cverničkou.
-
8
8-V osolenej vriacej vode som knedliky varil 25 – 30 minút
-
9
9-Vybral som ich a este teplé som ich odbalil a nechal trochu vychladnúť.
-
10
10-Používam ako normálny knedlik,napríklad ku srdiečkam na smotane,alebo všelijakým gulášikom a chutí fááájne...
Diskusia k receptu