Orechovo-smotanové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. apríla 2014

Tento skvelý recept sa hodí pre tie varecháčky, ktorým sa páčia jednoduché zákusky..žiadna zložitá práca,všetko zmiesiť, vyvaľkať, upiecť a s plnkou je to tak Zobraziť celý popisTento skvelý recept sa hodí pre tie varecháčky, ktorým sa páčia jednoduché zákusky..žiadna zložitá práca,všetko zmiesiť, vyvaľkať, upiecť a s plnkou je to tak isto, bez varenia, bez masla, iba všetko pomiešať a natrieť na upečené cesto..aj bez čoko polevy sú veľmi chutné..

16
porcií
40 minút
príprava
5x6 minút
na 5x180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
200 g
3 PL
3
1 PL
1 ČL
Plnka:
2 x 250 ml
400 g
150 g
2 sáčky
Na vrch:
2 PL
1 kl
100 g




Postup

  1. 1

    Múku som preosiala na pracovnú dosku, pridala všetky ostatné suroviny...zmiesila cesto..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesené cesto som rozdelila na 5 rovnakých bochníkov...ak robíte na veľkom plechu, budú iba 4 bochníky..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si pečiace papiere a nastrihala som ich na veľkosť akú potrebujem..všetky cestá som vyvaľkala a uložila na pečiaci papier...a spolu s papierom vtiahla na plech..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    až teraz som zapla trúbu na 180st. a piekli sa 6 min. pred vložením do trúby som cesto popichala vidličkou..tu sú všetky upečené..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kým sa chladili, pripravila som si plnku....do misy som dala mleté orechy, smotanu, cukor,vanilkový cukor

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a všetko dobre pomiešala...plnka bude tekutá, ale to je dobre, lebo koláč to počas noci v chladničke všetko popije...ja som na vylepšenie orechovej chute použila pod plnku ananásovo-pomarančový džem...ak si chcete tiež potrieť lekvárom, akýkoľvek je dobrý..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a začala som natierať vychladnuté cestá...potrela som džemom..

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na džem som natrela orechovú plnku...vychádza to asi tak , že na každý plát cesta idú 3 lyžice plnky...

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a všetko potierala a ukladala na seba...dala do chladničky na celú noc a zaťažila knihami...boky koláča som upravovala až ráno...

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pripravila som si čoko polevu a poliala vrch, po úprave a zarovnaní bokov..nechala som si trošku z polevy a keď základ stuhol, urobila som ďobky na polevu...vyzerá to, ako by som zdobila drvenými orechami...

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pokrájala na rezy...je to veľmi chutný šťavnatý zákusok...prajem vám dobrú chuť....

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a už iba pohľad na nedeľnú atmosféru s koláčikom na stole...

    Orechovo-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jeka
Izka,rada si ukladám tvoje výtvory,a kedže som orechocý maniak aj tento je v mojej KK,velmi pekne dakujem za receptík. Dávam ti zaň "5"
nikola166
náádherné rezy :) jednoduché no chuťovo musia byť bombastické :) ukladám a dávam jednoznačne 5 *
lusinkab
Velmi peknucke :) a ty to stale mas tak krasne rovnomerne nakrajane .
kredenc
Fajn,žiadne vymýšľance.
Zajtra vyskúšame, ale dáme oveľa menej cukru a na hornú vrstvu dáme marhuľový džem
jozka2
Strasne sa mi paci ak sa objavi nejaky novy recept a kazdy tam pride svoju chut este to a to a tak z toho su hned dalsie recepty.nikdy nevynecham komentare lebo tie vnasaju stale nieco nove aj tento receptik je sam o sebe dobry,ale uz su tu ine variant,ktore stoja za vyskusanie.
radost
@izka
ty máš VIANOCE každú nedeľu ...!!!zaujala ma tá bezmaslová plnka..len nie je mi jasné ten vanilkový cukor..1 kus..??tú plnku možno použiť len na piškotové cesto..??ked má vsiaknuť...
anina6
parádny koláčik Izka. máš ho úhľadne nakrájaný, ako aj všetky tvoje zákusky. prezraď ako sa ti podarí tak pekne nakrájať tie koláčiky.
amelie
super, @izabella , žiadny puding, nijaká kopa masla:-) šup do kk, ďakujem, upečiem čo najskôr, je krásny:-)5*
torticka
Objednávam si Ťa na Vianoce. Môžeš mi ho doniesť. Ďakujem. Ha-ha.
izabella929
@radost...fakt som si nevšimla , čo mi tam zostalo po kliknutí na číslo...majú tam byť iba 2 vanilkové cukre....opravím to aj vy si to opravte prosím...nedopatrením mi tam naskočilo iné číslo.. aj do tohto cesta vsiakne tekutina z plnky...preto ho dávam do chladničky na noc, aby sa napil.-))vďaka, že si našla chybu a upozornila ma.-)
denyany
zas nieco specialne od teba, orechove, iste vynikajuce. urcite vyskusam, len kto mi ich tak krasne nakraja?
havino
veľmi sa mi páči @izabelka , podľa mojej chuti, o robotu by ani nešlo, ale mám rada takéto, uložím si, cesto vyzerá výborne, medovo orieškové, plnka oriešková, už som piekla podla @ywett koláč so smotanou a posypanú orechami, takže chuť si viem predstaviť, upečiem, dám vedieť
babkamt
Dala som ti 5* , recept je na zaradený na vyskúšanie. Orechové máme radi.
eviana
@izabella929 , aj mne sa tento zákusok veľmi páči, poznám túto plnku v kombinácii s medovými plátmi, s orechovými som ešte nerobila, to musí byť veľmi zaujímavé, chválim :)
alka72
aj mna receptik veelmi zaujal,paci sa mi,vyskusam... rezy mas na 5*
valeri
Zaujal ma, páči sa mi, orechová máme všetci radi, ukladám si ho.
izabella929
@eviana...pote šila si ma.-)@honestka..veru. keď sa sladké občas žiada a po všetkých tých aférach o potravinách, radšej obetujem voľný čas a viem, čo som si upiekla...)@alka... ďakujem za hviezdičky.-)@stacy77777...kie ž by bolo viac takých nemaslových zákuskov na pečenie...)@sonulienka...si veľmi milá a ďakujem za hviezdičky...)@valeri..dlho som nemohla jesť orechy a preto som si nasadila na záhradu 9 obrovských stromov lieskových orieškov...ale teraz sa niečo zmenilo, nič mi to nerobí, ale paradox, teraz orechy kupujem, lebo strom som dala vypíliť..@margaretka28..si zaltá a ja sa teším, že sa ti zákusok páči.-)Tonko by napísal...fajnučké...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
izabella929
@danda3...v ítam ťa opäť doma na Vareche...)tvoj výlet bol fantastický, tešila som sa spolu s tebou.-)ďakujem za milé slová.-)@mesiar50... teší ma, že sa vám páčia a ďakujem pekne za komentáre.-)
radmila
ďakujem za recept, vyzerá a určite aj chutí výborne :)
frona
krásne vyzerá, jednoduchý a určite výborný...ukladám si ho do KK
ywett
aj tento zákusok je krásny, rada by som ochutnala :)
salinka
@izabelka , na prvý pohľad som myslela, že sú to dobošové rezy:-) Ale toto tvoje dielo vyzerá ešte lepšie. Len by ma zaujímala technológia toho tvojho laserového rezu:-)
mariamka
Izabelka ty rychlejsie pecies, ako ja stiham komentovat :), velmi ma zaujal tento kolacik, taky tradicny, neprecackany a predsa dokonaly, tvarom aj chutou, keby sa tak dalo z kazdeho tvojho zakusku za naprstok odstipnut, bol by zazitok dokonaly :)
izabella929
@mariamka...pe čiem pred každým víkendom...niektoré koláčiky vydržia po celý týždeň...takže ešte by sa dalo dnes z nich štipkať...)) verím, že to bY bol zážitok.-)ďakujem za kometár.-)počítala som ich na Fb v albume je ich už vyše 100 rôznych fajnových kúskov..
sracz
... ďalšia chutná nvoňavá dobrota zo secesnej cukrárne "U Izky"!!! Určite v nej budem častým návštevníkom, odchádzajúcim s prázdnym "bugiľárom", ale na druhej strane, s plným bruchom a krejivým pocitom na duši i na jazyku! K*r*á*s*n*a práca, milá @izabella929 si naozaj šikovná!!!
klaudia968
Rezy vyzerajú úžasne, určite aj chutia. Ďaľší z tvojich fantastických receptov uložený v KK.
marianna2007
Rezy su vynikajuce. Bez umeleho smetolu, ziadne Salko...Mne osobne chutia ako Marlenka alebo medovnik. Robievam ich podla tohoto receptu kazde Vianoce. Keby sa dalo, dam tomu 10 hviezdiciek...
1x radost
izabella929
@marianna2007 , veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu..) ja som na tieto rezy už dávno zabudla, boli to moje začiatky v pečení..Nech sa ti stále vydaria a hlavne chutia celej rodinke.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia