Citrónová torta s bielkovým krémom fotorecept
Foto: palokuchki
Tato torta je pre tych, ktori maju radi kyselkavu citronovu chut.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
220 g |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
180 g |
|
3 ks |
|
360 g |
|
3 KL |
|
200 ml |
|
citrénové maslo: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
185 g |
|
3 ks |
|
125 g |
|
bielkovy sneh: | |
2 ks |
|
180 g |
|
na posypanie: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom, citronovou korou a vanilkovou prichutou som vyslahala do peny.
-
2
Do masla som za staleho slahania pridala vajicka.
-
3
Potom som pridala polovicku muky rozmiesanej s praskom do peciva. Ked bola muka premiesana pridala som polovicku mlieka.Znovu som to premiesala a opakovala som to iste s druhou polovickou muky a mlieka.
-
4
Cesto som dala do vymastenej a mukou vysypanej okruhlej formy priemeru 23cm a piekla som ho vo vyhriatej rure 180C 45minut.
-
5
Medzitym ako sa pieklo cesto uvarila som si citronove maslo. Do dvojlitroveho kastrola som dala vajicka, maslo, cukor, citronovu stavu a koru.
-
6
Miesala som to na miernom ohni, pokym to bolo to take huste, ze po premiesani zostavala ciara na spodku hrnca.
-
7
Bielka som vyslahala do hustej peny. Potom som postupne za staleho slahania pridala cukor a vodu. Nakoniec som bielkovu penu este uvarila nad parou.
-
8
Upecenu tortu som vybrala na mriezku vychladnut.
-
9
Vychladnutu tortu som prerezala napoly a potrela som ju citronovym maslom.
-
10
Na citronove maslo som natrela polovicku bielkovej peny, ktoru som potom posypala kokosovou muckou. Na to som polozila vrchny plat torty.
-
11
Vrch aj boky torty som potrela zvysnou bielkovou penou a celu tortu som posypala kokosom.
-
12
Vrch torty som este ozdobila citronovym maslom.
-
13
Zvysok citronoveho masla som dala do skleneneho pohara. V chladnicke takto vydrzi par tyzdnov.
Preto....oprava.