Nanukové rezy fotorecept

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 13:40

Orechovo-kávová chuť korpusu s marhuľovým džemom, pudingovo-maslovým krémom s jemnou chuťou rumu a čokoládovou polevou.

30
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus (plech 30x40 cm):
5 ks
 štipka
180 g
10 PL (uvarená, vychladnutá)
200 g
1 bal.
100 g mleté
Na potretie:
400 g
Krém:
450 ml
1 bal.
250 g (izbovej teploty)
180 g
 trocha (nemusí byť)
Poleva:
180 g
50 g



Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka oddelíme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach zapracujeme kryštálový cukor. Postupne zapracujeme po jednom žĺtky.

  2. 2

    Do penovej zmesi postupne prilejeme vychladnutú kávu.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď kávu zapracujeme, pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Zľahka premiešame. Na záver už len ručne vmiešame mleté orechy.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 15-20 minút - sledujeme. Upečené cesto necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté cesto otočíme a opatrne stiahneme papier na pečenie.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto potrieme marhuľovým džemom (najlepšie vybrať kyslejší džem - nie moc sladký).

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme puding. Uvarený puding zakryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť na izbovú teplotu.

  7. 7

    Do misky dáme maslo izbovej teploty, práškový cukor a vyšľaháme do peny. Dávame pozor, až maslo neprešľaháme.

  8. 8

    Do masla najprv zapracujeme 1 lyžicu pudingu, premiešame, aby sme dosiahli rovnakú teplotu surovín. Následne pridáme zvyšný puding. Pre lepšiu chuť môžeme krém ochutiť troškou rumu.

  9. 9

    Maslový krém opatrne rozotrieme na orechové cesto. Uhladíme.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme Ceru. Polevu necháme trochu vychladnúť, aby sme ju nedávali na krém úplne horúcu. Opatrne ju vylejeme. Trošku polevy si odložíme. Koláč dáme do chladničky.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zhruba po 20-tich minútach, keď poleva trochu zatuhne, zvyšnou čokoládou urobíme pomocou lyžičky vzor. Vložíme opäť do chladničky a necháme dobre stuhnúť, ideálne cez noc, alebo aspoň na 3 hodiny pred krájaním.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rezy krájame horúcim nožom.

    Nanukové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu