Foto: jarbra
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku zazlievaju jeho charakteristicky zapach. Cesnak ma dezinfekcne ucinky jeto Zobraziť celý popisCesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku zazlievaju jeho charakteristicky zapach. Cesnak ma dezinfekcne ucinky jeto ,, licitel,, na hladinu cholesterolu v krvi, znizuje krvny tlak a chrani pred infekciami. Cesnak si pestujem, do zeme davam koncom oktobra zacatkom novembra v juni ho vyberam zo zeme, je nadherny. Z cesnaku si robim aj sirup, ktory ma liecive ucinky.
Postup
-
1
Sampinony ocistime, oplachneme a nechame na sitku odkvapkat, osusime papierovym obruskom.
-
2
Vacsim sampinonom skratime nozicky, ( rozkrojime na polovicky ), male kusky nechame v celku.
-
3
V panvici rozpalime olivovy olej a pridame sampinony, ktore kratko oprazime.
-
4
Ked nam zacnu sampinony hnednut, pridame k nim nasekany cesnak.
-
5
Dobre premiesame, okorenime, pokvapkame citronovou stavou, osolime
-
6
a posypeme petrzlenovou vnatou.
-
7
Podavame s chlebom.
- 8
Dobra rada: Pri kupe cesnaku dajte prednost kompaktnym, plnym, stavnatym a cerstvym struckom. Cesnak, ktory pochadza z teplejsich krajin je ostrejsi. Strucky by mali byt biele, ... sive, zlte, zmaknute radsej nepouzivajte. Cesnak by sa mal uskladnovat na suchom, tmavom a dobre vetratelnom mieste, pri spravnom uskladneny vydrzi aj niekolko mesiacov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
Pridala som si Ta medzi obľúbenych varecharov, rada by som Ti napisala aj email, ale nemam Tvoju adresu. Ak sa rozhodnes mi dat adresu, moj kontakt je pri mojom nicku. Dakujem, pozdravujem.