Cesnakové šampiňóny fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 20. septembra 2014
Cesnakové šampiňóny (fotorecept)
Foto: jarbra

Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku zazlievaju jeho charakteristicky zapach. Cesnak ma dezinfekcne ucinky jeto ,, licitel,, na hladinu cholesterolu v krvi, znizuje krvny tlak a chrani pred infekciami. Cesnak si pestujem, do zeme davam koncom oktobra zacatkom novembra v juni ho vyberam zo zeme, je nadherny. Z cesnaku si robim aj sirup, ktory ma liecive ucinky.

Suroviny

250 g
3 - 4 strúčiky
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sampinony ocistime, oplachneme a nechame na sitku odkvapkat, osusime papierovym obruskom.

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vacsim sampinonom skratime nozicky, ( rozkrojime na polovicky ), male kusky nechame v celku.

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici rozpalime olivovy olej a pridame sampinony, ktore kratko oprazime.

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked nam zacnu sampinony hnednut, pridame k nim nasekany cesnak.

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre premiesame, okorenime, pokvapkame citronovou stavou, osolime

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a posypeme petrzlenovou vnatou.

    Cesnakové šampiňóny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podavame s chlebom.

  8. 8

    Dobra rada: Pri kupe cesnaku dajte prednost kompaktnym, plnym, stavnatym a cerstvym struckom. Cesnak, ktory pochadza z teplejsich krajin je ostrejsi. Strucky by mali byt biele, ... sive, zlte, zmaknute radsej nepouzivajte. Cesnak by sa mal uskladnovat na suchom, tmavom a dobre vetratelnom mieste, pri spravnom uskladneny vydrzi aj niekolko mesiacov.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@Jarbra , dakujem za inspiraciu. Vsetko mam, vecera bude lahka podla Tvojho receptu.
Pridala som si Ta medzi obľúbenych varecharov, rada by som Ti napisala aj email, ale nemam Tvoju adresu. Ak sa rozhodnes mi dat adresu, moj kontakt je pri mojom nicku. Dakujem, pozdravujem.
super,tieto sampinony pouzivam ako prilohu,len ol.olej nahradzam maslom,vtedy su krajsie oglazovane,snazim sa vyberat co najmensie a vtedy ich robim vcelku.

Pridaj komentár k receptu: