Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia fotorecept
Foto: zuzanka1367
Inšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých čo nechcú mäso s Zobraziť celý popisInšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých čo nechcú mäso s opečeným Tofu, alebo len tak s chlebom a strateným vajcom...Hlavne bez múky a zbytočných zahusťovadiel.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
8 strúčikov |
|
4 - 5 dcl (alebo osolená voda) |
|
1 lyžica |
|
1/2 lyžičky (alebo chilli vločky) |
|
Postup
-
1
Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme
-
2
Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom cesnak a peperoncino, len krátko, aby cesnak nezhorkol a maslo sa prevoňalo.
-
3
K osmaženému cesnaku pridáme nakrájané zemiaky a trochu ich v masle poobraciame a trochu osmažíme.
-
4
Zemiaky preložíme do hrnca a zalejeme vývarom, alebo vodou, ktorú osolíme. Zalejeme len toľko, aby zakrylo zemiaky. Uvaríme ich do mäkka. Pridáme ku ním smotanový syr a necháme rozpustiť. Počas rozpúšťania syru miešame a krásne sa nám to zahustí. Má to hustotu ako prívarok
-
5
Ja som si spravila k prívarku stratené vajce a osmažila slaninu, vašej fantázii sa medze nekladú, pridajte si ku ním čo máte radi.
Z tvojho super receptu možno vykúzliť toho viac , výborné k inšpirácii. Viď @tiginko.
Niekedy s vajíčkom, fazuľkami... Dnes s fašírkou.
Ďakujem za recept.
Aj u nás sa často varí, ani nerobím klasické prívarky, toto mi príde jednoduchšie a rýchlejšie, ďakujem za milú reakciu aj s fotom :) nech Vám chutí.
Chválim a @zuzanka1367 , ďakujem za super recept.