Plnený krokodíl :-))) fotorecept

mojack - fotkamojack, 12. apríla 2011
Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept)
Foto: mojack

... neviem v ktorom štádiu vývoja je ten môj ...ale skončil na tanieri.

20 minút
príprava
30-40 minút
na 190 °C

Suroviny

250 ml
500 ml
2 čl
1 čl
100 g
1/2 ks čerstvé
Náplň:
400 g
1 ks
100 g nakrájaná
 strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyskúšala som toto cesto a dcéra ma prehovorila na "krokodíla"... no hej ale čo za čudo vylezie z tej rúry tak nekomentovať . Ale chutil výborne.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chuť brokolice a tuniaka ... so syrom a kečupom. ...

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto ako vždy vymiešané v pekárničke.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvaľkané do obdlžnika a narezané šikmé prúžky.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 6

    Na salámu sa pridá napolovicu uvarená a porezaná brokolica.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Kúsky tuniaka aj s olejom položím na brokolicu.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Okorením a zasypem stúhaným syrom.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Polejem kečupom a

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    prúžky cesta prekladám z jednej strany na druhú

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    až zakryjem celého krokodíla. Preložím na podložku s plechom. Dorobím hlavu , nohy a chvost.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Menšie úpravy na chrbte vrátane očí sa nevylučujú nech vyzerá k svetu. Vykysnutý a potretý žltkom sa vyhrieval v rúre až mu chrbát krásne zhnedol.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    Po vybraní z rúry som ho potrela vodou . Aby nám táto pochúťka neutiekla z pekáča tak pokiaľ chladol bol zakrytý utierkou.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    Rozrezaný nemal šancu na únik pred mojími hladošmi.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 14
  14. 15

    a padla aj kvapka k..............ečupu.

    Plnený krokodíl :-)))  (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
krásny zver... ja som robila už plnenú rybu aj diviaka čo vyzeral ako prerastená myš, ale krokodíla som ešte nerobila, ten tvoj je ako živý, parádne sa ti vydaril :-))))
@mojack ja robím s kyslou kapustou a klobásou, ale vopred ju nedusím, práveže tá kyslá kapusta a klobása pustia šťavu ktorá sa vsiakne do cesta a je to strašne dobré.... pravda ja robím len také obyčajné rožky, ale pri nejakej príležitosti skúsim takého krokodíla, snáď sa mi podarí ako tebe :-))
Mojack, to je dobrý nápad, uvítať napríklad aj návštevu a povedať: Ako predjedlo máme krokodíla- ako by sa zatvárili. Iste by boli nadšení.
Roky takýmto spôsobom plním a prekladám tirolský závin (jablkový z lístkového cesta). Ale že sa z toho dá vyrobiť krokodíl, to mi teda nenapadlo.
Robievala som pizove rohliky, aj kyslu kapustu s klobaskou. Teraz taketo naplne skusim aj inak ako rohliky.
evušik- no neviem so surovou kapustou. Objemovo je tam viac tej kapusty. Nebola by tvrdá?
evanaaa- dobrý napad s tou návštevou. To si musím doobre zapamätat.
Ešte pred rokom som tu nebola. Určite vyskušam-kyslu kapustu mame radi.Aj dnes sme mali strapačky s kapustou. My stihneme skonzumovat 120l kyslej kapusty.
wau, supééééér nápad a ako spomenula @evanaaa urobiť ho, ak čakáme návštevu a povedať- citujem- "ako predjedlo máme krokodíla" a pozerať sa nanich ako sa budú tváriť :)), prštek hore a recept ukladám a vyskúšam...
evilauri,
mne to urobila moja dcerka, neprekvapi ma ak zasa niečo " ulovi" pre kuchynu. Musim sa nenapadne opytat čo leti v triede medzi babami.
konečne bola príležitosť recept vyskúšať, a mal úspech aj estetický aj chuťový :) do plnky som pridala aj sušené rajčiny a fetu.

Pridaj komentár k receptu: