Foto: eldina
aj ked je cesto na tortu stále to isté-vzhľad je zaujímavý..:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
/dnes som 1.x zabudla odfotiť " Potrebujeme"-aj ked som to mala "nanaranžované"/...:)-asi ma zabával ten ďumbier..:)...ale aspoň som odfotila šálku, aby ste mali "mierku"..:)......kým začnete s cestom, trúbu treba predhriať na 180 °C...lebo príprava cesta trvá len chvíľu
-
2
ale je to jednoduché-všetko len mixérom miešať.najprv vajcia s cukrom, do peny...pridať vlažné mlieko, olej....v druhej miske zmiešať múku, vanilkový cukor a PDP...a pomaly vmiešať do cesta.../teda-pomaly sypať, mixérom miešať rýchlo/..:)
-
3
cesto rozdeliť do dvoch misiek, do jedného pridať kakao/v 2 -3 PL vriacej vody ho trochu premiešať/...formu na tortu vytrieť olejom a posypať polohrubou múkou..
-
4
a teraz príde zábava...:) do stredu formy dať 3 PL bieleho cesta, naň dať 3 PL kakaového cesta a opäť 3 PL bieleho ...a tak dalej.../ak chcete silnejšie pruhy-skúste dávať 4-5 PL/
-
5
a tak sa hráte, kým neminiete všetko cesto..:).../na obrázku je len polovica, je ho samozrejme viac/
-
6
cestom nehrkať a netriasť, opatrne ho vložiť do trúby...asi po 15 min /uvidíte, ked už bude hnednúť/ len prekryť papierom na pečenie, aby zhora nezhorelo, piecť cca 40-50 minút...
-
7
a tu je-upečená fešanda..:)....upečený korpus môžte použiť aj na tortu alebo len tak, s lekvárom/ako aj ja, nechcelo sa mi opäť robiť tortu, tak som ju len v strede prekrojila a potrela lekvárom/...či "len tak", bez ničoho, lebo má chuť bábovky..:)
-
8
mňam , rozplýva sa v ústach...:)
milujem hrnčekové-raz-dva hotové...a tá hra s dvoma farbami-páči sa mi...k tomu kakavko či kávička-a chuť moja určite zahlási spokojnosť = dobrá správička...:-)) ja nie som otrokom receptov a kuchyne-ale toto upiecť ma určite neminie...pre jednoduchosť a krásu-možno neznalých privediem do úžasu...
tak ako ty mňa...:-))
varecha.pravda.sk/recepty/zebrova-torta/6328-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-zebra-fotorecept/15539-re...