Zebra fotorecept

eldina - fotkaeldina, 21. februára 2013
Zebra (fotorecept)
Foto: eldina

aj ked je cesto na tortu stále to isté-vzhľad je zaujímavý..:)

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 šálka
1 šálka
2 šálky
2 PL
1 šálka
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    /dnes som 1.x zabudla odfotiť " Potrebujeme"-aj ked som to mala "nanaranžované"/...:)-asi ma zabával ten ďumbier..:)...ale aspoň som odfotila šálku, aby ste mali "mierku"..:)......kým začnete s cestom, trúbu treba predhriať na 180 °C...lebo príprava cesta trvá len chvíľu

    Zebra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ale je to jednoduché-všetko len mixérom miešať.najprv vajcia s cukrom, do peny...pridať vlažné mlieko, olej....v druhej miske zmiešať múku, vanilkový cukor a PDP...a pomaly vmiešať do cesta.../teda-pomaly sypať, mixérom miešať rýchlo/..:)

    Zebra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto rozdeliť do dvoch misiek, do jedného pridať kakao/v 2 -3 PL vriacej vody ho trochu premiešať/...formu na tortu vytrieť olejom a posypať polohrubou múkou..

    Zebra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a teraz príde zábava...:) do stredu formy dať 3 PL bieleho cesta, naň dať 3 PL kakaového cesta a opäť 3 PL bieleho ...a tak dalej.../ak chcete silnejšie pruhy-skúste dávať 4-5 PL/

    Zebra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a tak sa hráte, kým neminiete všetko cesto..:).../na obrázku je len polovica, je ho samozrejme viac/

    Zebra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cestom nehrkať a netriasť, opatrne ho vložiť do trúby...asi po 15 min /uvidíte, ked už bude hnednúť/ len prekryť papierom na pečenie, aby zhora nezhorelo, piecť cca 40-50 minút...

    Zebra (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a tu je-upečená fešanda..:)....upečený korpus môžte použiť aj na tortu alebo len tak, s lekvárom/ako aj ja, nechcelo sa mi opäť robiť tortu, tak som ju len v strede prekrojila a potrela lekvárom/...či "len tak", bez ničoho, lebo má chuť bábovky..:)

    Zebra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    mňam , rozplýva sa v ústach...:)

    Zebra (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

radost
@eldina
milujem hrnčekové-raz-dva hotové...a tá hra s dvoma farbami-páči sa mi...k tomu kakavko či kávička-a chuť moja určite zahlási spokojnosť = dobrá správička...:-)) ja nie som otrokom receptov a kuchyne-ale toto upiecť ma určite neminie...pre jednoduchosť a krásu-možno neznalých privediem do úžasu...
tak ako ty mňa...:-))
marcy
millujem domácke korpusy,variabilita od nálady,zásob a chuti,výborný tip :-)
eldina
@ursula4 200 ml, štandard veľkosť.../poprípade, ak taký nemáš, použi kelímok zo smotany, tie také bývajú/..:)
ebaka
musím vyskúšať,vyzerá zaujímavo...
klaudia968
je to fajn recept robievam ho ako koláč, na vrch dávam 2 kyslé smotany vymiešané s dvomi vanilkovými cukrami. Samozrejme potieram ešte horúce.
eldina
@klaudia968 šikulka si...:) ano, toto je "základný" korpus, s ktorým sa dá dalej pracovať podľa vlastnej fantázie..:)...mne sa páčil vzor, preto som to skúsila
eldina
evusik ano, je to vlastne to isté, len ja som to aj nafotila..:) ale tam nemá človek čo pokaziť, ak tým nehrká..:)
manya
niečo podobné som videla na TV GUSTO , cesto bolo v troch farbách,robili to profi cukrári,že to zvládne aj amatér si pekne predviedla
eldina
@manya tvoj koment ma potešil, ale priznávam, že tento koláč zvládne aj inteligentnejšia opica...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia