Cviklový šalát

jantar - fotkajantar, 13. júla 2011

Tento šalát z cvikly mi moc chutí,či už ako príloha alebo s pečivom na olovrant.Mám ho už dávno od jednej priatelky.

Suroviny

3-4 väčšie
do nálevu
3 natvrdo
150gr alebo šunka
1 väčšia
1väčšia
do nálevu
do nálevu




Postup

  1. 1

    Uvarenú cviklu ošúpeme,postrúhame na väčšom strúhadle,zalejeme sladkokyslým nálevom a nechame v nom aspon 5 hodín-môže byť aj cez noc.Zlejeme cez sítko,nezmýkame ,len necháme odtiecť,pridáme pokrajané vajíčka,pokrájanú šunku,alebo dietny salám postrúhaný,cibulu na drobno pokrájanú,a nakoniec to zmiešame s tatarkou.Podávame ako prílohu,alebo s pečivom.Dobrú chuť.Všetky suroviny si doprajte podla chuti.

Diskusia k receptu

vierik
Cvikľu mám veľmi rada,takže ukladám do KK.
marienka44
@Jantar ,a sol netreba do nalevu? Ja robievam len s chrenom v sladko-kyslom naleve ako prilohu k jedlam.
Mame cviklu velmi radi. Nesterilizujem ju, lebo robim len z 1 kg cvikle a to zakratko zjeme a chren to istí. :-)
jantar
Ja tiež aj zaváram cviklu s chrenom,ale necham si zopár aj v pivničke-pokial vydrží,tak robievam tento -šalát-ja do nálevu sol nedávam len H2O,OCOT A CUKOR,sol podla mna tam nemá čo robiť.Pekný den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia