Foto: kukulienka71
recept oceneného švajčiarskeho gastronóma Reného Schudela som pripravila už aj kvôli kukurici, ktorú milujem.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kukuricu necháme odkvapkať na sitku, očistené zemiaky a syr nastrúhame na hrubom strúhadle do misy. Pridáme na kolieska pokrájanú feferónku a chili papričku, kukuricu, korenie a soľ podľa slanosti syra. Premiešame.
-
2
Na horúcu panvicu potretú olejom robíme malé placky, ktoré na miernom ohni opečieme z jednej
-
3
aj z druhej strany do červena. Syr sa počas pečenia topí, preto robte placky, ktoré sa ľahšie otočia.
-
4
Rösti sú výborné samotné ale aj ako príloha k nevýrazným mäsám, napr. pareným kuracím prsiam alebo rybe.
@mijaita , no vidíš, je toho ešte veľa, čo nepoznáme, ale si ma prekvapila, že rösti ti bolo neznáme:-) S vajcom a múkou je to už zemiaková placka a mne tiež veľmi chutia s varenými zemiakmi takéto kombinované placky. Špenát to pekne ofarbil:-) krásne foto, patizóniky slnečnej farby, mňam!
Ďakujem, že si sa podelila.