Foto: andrea3
Tento koláčik kedysi piekla moja mama. Ja som vyskúšala bezlepkovú verziu a musím povedať, že bol rovnako skvelý :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
200 g |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
300 g,mleté |
|
75 g |
|
50 ml,alebo rumová aroma |
|
2 PL |
|
3 dcl |
|
biela poleva: | |
200 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na piškotu. Žltky vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej vodu, múku s práškom do pečiva a kakao.Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 200 C.
-
2
Fotka upečeného cesta chýba, pretože som piekla na Silvestra a trošku som nestíhala, však to poznáte :) Pripravíme si plnku. Zmiešame orechy, práškový cukor, olej, ríbezľový džem a rum - ja som použila rumovú aromu, keďže koláčik jedli i deti.
-
3
Plnku natrieme upečenú piškotu.
-
4
Pripravíme si bielu polevu. Pomohla som si pekárničkou. Do pekárničky dáme zmäknutú ceru, práškový cukor a sušené mlieko.
-
5
Pripravenú polevu vyvaľkáme buď na papieri na pečenie alebo silikonovej podložke. Polevu opatrne položíme na koláčik.
-
6
Teraz by sme mali zákusok nakrájať na kocky a namočiť polovicu do čokoládovej polevy. Pre krátkosť času som čokoládovú polevu vyliala na bielu a nechala stuhnúť.
-
7
Nakrájame na kocky. Dobrú chuť!
orechova plnka a na to falošný marcipán, potom sa pokrája na kocky
a šikmo sa namočí do čokolády. Tak asi lepsie vynikne chuť orechov,
nie v zmesi .