
Čokoládové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Pastierska soľ
Koreninová zmes, ktorú vymysleli pastieri. Možné je malú dávku nosiť so sebou a používať na...

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Cereálne kaiserky
Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.

Hroznový koláč
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...

Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom
Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

Kura Meredith
Z názvov jedál inšpirovaných Pokémonom som sa presunula inam. Kura na citróne ironicky pomenované po jednej...

Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...

Mrkvová polievočka so zázvorom
Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Mrkvu nakrájame na kolieska a pridáme k cibuli, pár...

Koláčiky so slaninou a kapiou
Nebíčko v papuľke. Robila som ich po vianociach, po tych všelijakých sladkostiach veľmi dobre padli.

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Pepparkakor – švédske vianočné sušienky
Podobajú sa na naše vianočné medovníčky, sú však tenšie a chrumkavejšie.

Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...

Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova....

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi
Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

Perník s orechami a jablkami
Poväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy....

Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....

Domáci karamel
Karamel, ktorý používam na plnenie lineckého pečiva.

Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.

Ľahký koláč z domácich čerešní
Žĺtky oddelíme od bielkov a obe zvlášť v miskách vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, ...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Nutellové croissanty
Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a rozdelíme ho na rovnaké trojuholníky.

Tekvicová/dyňová polievka s cviklou
Ak máme chuť sa pohrať, potom aj obyčajná dyňová či tekvicová polievka môže vyzerať inak....