Broskyne v záveji

redakcia - fotkaredakcia, 5. januára 2010

Suroviny

3 ks
35 g
30 g
20 g
0,5 kg
250 ml




Postup

  1. 1

    Z 3 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, až kým je sneh hladký a pevný. Potom doň zľahka vmiešame žĺtky, rozohriate maslo a preosiatu múku.

  2. 2

    Cesto dobre vymiešame a potom ho nalejeme do vymasteného, múkou vysypaného plechu a upečieme v stredne vyhriatej rúre.

  3. 3

    Upečené cesto ešte za tepla prehneme na polovicu a pokrájame na väčšie porcie. Vnútrajšok cesta naplníme polovicami broskyňového kompótu a vrch ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia