Jarné kokosové prekvapenie fotorecept
Prekvapenie pre veľkých aj malých...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
50 ml |
|
200 g (horká alebo mliečna) |
|
Kokosová plnka: | |
150 ml |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
150 g |
|
2 PL čerstvé |
|
Karamelová plnka: | |
|
Postup
-
1
Suroviny + silikónové formičky, ktoré som použila.
-
2
Bielu aj tmavú čokoládu nasekáme, pridáme olej a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Silikónovú formu (u mňa s jarným motívom), ktorú chceme použiť, vytrieme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť v chladničke. Proces opakujeme 2x. Po stuhnutí som časť naplnila slaným karamelom a časť kokosovou plnkou.
-
3
Suroviny na kokosovú plnku. Mlieko s vanilínovým a kryštálovým cukrom dáme zovrieť, pridáme strúhaný kokos a za stáleho miešania varíme aspoň 2 -3 minúty, aby kokos zmäkol. Necháme vychladnúť a do vychladenej zmesi vmiešame zmäknuté maslo.
-
4
Plnka po úplnom vychladnutí.
-
5
Čokoládou vytreté formy plníme plnkou, vrch potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
-
6
Po stuhnutí sa krásne vyberajú z formy... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu