Bazalkové tiramisu
Bazalkové tiramisu

Bazalkové tiramisu s rebarborou

Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 15. augusta 2021
Bazalkové tiramisu s rebarborou
Foto: Dušan Křístek
4-5
porcie

Suroviny

2 hrste (čerstvá)
500 ml (33 %)
4 PL
300 g
250 ml uvarená, silná
3 PL (alebo mandľový)
220 g
2 stonky
120 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca, posypeme cukrom, podlejeme troškou vína a krátko podusíme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bazalku s troškou smotany a cukrom rozmixujeme. Zvyšok smotany vyšľaháme na hustú šľahačku a vmiešame bazalkový krém. Po malých častiach vmiešame mascarpone.

  3. 3

    Kávu ochutíme likérom a namáčame do nej piškóty, ktorými vystelieme dno misiek alebo pohárov. Na piškóty navrstvíme bazalkový krém, dáme ďalšiu vrstvu piškót, krém, vrstvy opakujeme kým neminieme všetok krém.

  4. 4

    Navrch dáme nakrájané jahody, vychladnutú rebarboru a nastrúhanú čokoládu. Aspoň 90 minút necháme chladiť v chladničke.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky, Letné

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha