Bazalkové tiramisu s rebarborou
Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 15. augusta 2021
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 15. augusta 2021
Foto: Dušan Křístek
4-5
porcie
porcie
Suroviny
2 hrste (čerstvá) |
|
500 ml (33 %) |
|
4 PL |
|
300 g |
|
250 ml uvarená, silná |
|
3 PL (alebo mandľový) |
|
220 g |
|
2 stonky |
|
120 g |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca, posypeme cukrom, podlejeme troškou vína a krátko podusíme. Necháme vychladnúť.
- 2
Bazalku s troškou smotany a cukrom rozmixujeme. Zvyšok smotany vyšľaháme na hustú šľahačku a vmiešame bazalkový krém. Po malých častiach vmiešame mascarpone.
- 3
Kávu ochutíme likérom a namáčame do nej piškóty, ktorými vystelieme dno misiek alebo pohárov. Na piškóty navrstvíme bazalkový krém, dáme ďalšiu vrstvu piškót, krém, vrstvy opakujeme kým neminieme všetok krém.
- 4
Navrch dáme nakrájané jahody, vychladnutú rebarboru a nastrúhanú čokoládu. Aspoň 90 minút necháme chladiť v chladničke.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu