Ryžový nápoj
Ryžový nápoj

Domáci ryžový nápoj

ryzasos - fotkaRyža SOS, 8. januára 2024. Komerčný recept.
Domáci ryžový nápoj
Foto: ryzasos

Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, Zobraziť celý popisDomáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu. Tento recept vám umožní pripraviť si chutný ryžový nápoj v pohodlí vášho domova.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
4 šálky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.

  2. 2

    V hrnci s vodou priveďte ryžu k varu, znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte. Nechajte variť domäkka. Po dovarení nechajte vychladnúť.

  3. 3

    Po dovarení uvarenú ryžu s vodou rozmixujte do hladka. Preceďte cez sitko alebo kuchynskú utierku tak, aby ste získali čo najviac tekutiny.

  4. 4

    Pridajte sladidlo podľa preferencie (cukor, agávový sirup, stévia).

  5. 5

    Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do niekoľkých dní. Pred podávaním vždy premiešajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia