Domáci ryžový nápoj
Foto: ryzasos
Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, Zobraziť celý popisDomáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu. Tento recept vám umožní pripraviť si chutný ryžový nápoj v pohodlí vášho domova.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
- 2
V hrnci s vodou priveďte ryžu k varu, znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte. Nechajte variť domäkka. Po dovarení nechajte vychladnúť.
- 3
Po dovarení uvarenú ryžu s vodou rozmixujte do hladka. Preceďte cez sitko alebo kuchynskú utierku tak, aby ste získali čo najviac tekutiny.
- 4
Pridajte sladidlo podľa preferencie (cukor, agávový sirup, stévia).
- 5
Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do niekoľkých dní. Pred podávaním vždy premiešajte.
Tiež nápoj:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu