Chrumkavé roládky s jahodovou penou
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
3 PL |
|
100 g |
|
2 KL |
|
100 g |
|
Jahodová pena: | |
200 g (rozmixované na pyré) |
|
30 g |
|
2,5 plátku |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Bielky a olej vyšľaháme s 2 lyžičkami studenej vody na napenenú konzistenciu (20–30 sekúnd). Potom pridáme múku, cukor, škrob a vymiešame na hladkú penu, aby sa cukor zapracoval. Necháme chladiť 1 hodinu.
- 2
Naolejovanou lyžicou cesto roztiahneme na silikónovú podložku na pečenie do tenkých kruhov s priemerom 8–10 cm. Pečieme pri 180 °C asi 10 –12 minút, kým nie sú okraje zlatisté. Ešte teplé upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 3
Jahodová pena: Jahodové pyré dáme zohrievať na miernom ohni, pridáme cukor. Do vlažnej vody dáme vylúhovať želatínu, aby zmäkla. Želatínu vyžmýkame, pridáme do horúceho pyré, rozmiešame a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na mierne tuho a po častiach vmiešavame do pyré. Takto pripravenú penu necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny, potom ju zľahka premiešame a plníme rolády.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu