Chrumkavé roládky s jahodovou penou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 12. júna 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Chrumkavé roládky s jahodovou penouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava
10-12 min
na 180 °C

Suroviny

2 ks
3 PL
100 g
2 KL
100 g
Jahodová pena:
200 g (rozmixované na pyré)
30 g
2,5 plátku
200 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky a olej vyšľaháme s 2 lyžičkami studenej vody na napenenú konzistenciu (20–30 sekúnd). Potom pridáme múku, cukor, škrob a vymiešame na hladkú penu, aby sa cukor zapracoval. Necháme chladiť 1 hodinu.

  2. 2

    Naolejovanou lyžicou cesto roztiahneme na silikónovú podložku na pečenie do tenkých kruhov s priemerom 8–10 cm. Pečieme pri 180 °C asi 10 –12 minút, kým nie sú okraje zlatisté. Ešte teplé upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jahodová pena: Jahodové pyré dáme zohrievať na miernom ohni, pridáme cukor. Do vlažnej vody dáme vylúhovať želatínu, aby zmäkla. Želatínu vyžmýkame, pridáme do horúceho pyré, rozmiešame a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na mierne tuho a po častiach vmiešavame do pyré. Takto pripravenú penu necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny, potom ju zľahka premiešame a plníme rolády.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist