Foto: matha112
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vývar privedieme k varu a udržujeme stále horúci.
- 2
Rozohrejeme olej a maslo v hlbokej panvici. Pridáme cibuľu a smažíme asi 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme ryžu ( nepreplachujeme) a miešame, kým sa nepokryje maslom a olejom asi 3 minúty.
- 3
Postupne s naberačkou začneme pridávať horúci vývar. Stále miešame, trvá to asi 20 minút, kým ryža absorbuje všetok vývar. Musí byť krémová, ale nie rozvarená.
- 4
Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšné maslo a parmezán, dobre premiešame, necháme rozpustiť. Dochutíme soľou a korením a necháme dobre vychladnúť.
- 5
Primiešame vajce, šunku a mozarellu, vytvarujeme malé kroketky a dáme na hodinu do chladničky. Nakoniec ich obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme ich na oleji. Podávame so šalátom a paradajkovou salsou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pomarance-/16920-recept.html...