Risotto Croquettes

matha112 - bez fotkymatha112, 18. februára 2013
Risotto Croquettes
Foto: matha112
4
porcie
90 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1 PL
40 g
1 ks
225 g
30 g
1 ks
1 PL
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Vývar privedieme k varu a udržujeme stále horúci.

  2. 2

    Rozohrejeme olej a maslo v hlbokej panvici. Pridáme cibuľu a smažíme asi 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme ryžu ( nepreplachujeme) a miešame, kým sa nepokryje maslom a olejom asi 3 minúty.

  3. 3

    Postupne s naberačkou začneme pridávať horúci vývar. Stále miešame, trvá to asi 20 minút, kým ryža absorbuje všetok vývar. Musí byť krémová, ale nie rozvarená.

  4. 4

    Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšné maslo a parmezán, dobre premiešame, necháme rozpustiť. Dochutíme soľou a korením a necháme dobre vychladnúť.

  5. 5

    Primiešame vajce, šunku a mozarellu, vytvarujeme malé kroketky a dáme na hodinu do chladničky. Nakoniec ich obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme ich na oleji. Podávame so šalátom a paradajkovou salsou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

emdy
na foto šalát frisee, veľmi dobre :)))) síce horkejší, ale super trvanlivosť a vyzerá super
samanka
tak toto musí byť prudko jedlé, teda aspoň pre mňa.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia