Sušené jahody
mesačník Varecha, 3. júna 2024
Foto: Shutterstock
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie je zložitá, treba Zobraziť celý popisSušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie je zložitá, treba na to len čas.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody nakrájame na plátky, pričom dávame pozor, aby neboli príliš tenké, lebo by zostali prilepené na papieri.
- 2
Na plech či plechy dáme papier na pečenie, poprášime ho cukrom a rozložíme plátky jahôd.
- 3
Dáme do rúry vyhriatej na 60 stupňov a sušíme 4–5 hodín. Rúru necháme počas sušenia pootvorenú – najlepšie je dať do dvierok napríklad varechu. Potom necháme vychladnúť a opatrne preložíme do vzduchotesnej nádoby.
Tiež jahody:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu