Sušené jahody
Sušené jahody

Sušené jahody

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 3. júna 2024
Sušené jahody
Foto: Shutterstock

Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie je zložitá, treba Zobraziť celý popisSušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie je zložitá, treba na to len čas.

2
porcie
20 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g




Postup

  1. 1

    Jahody nakrájame na plátky, pričom dávame pozor, aby neboli príliš tenké, lebo by zostali prilepené na papieri.

  2. 2

    Na plech či plechy dáme papier na pečenie, poprášime ho cukrom a rozložíme plátky jahôd.

  3. 3

    Dáme do rúry vyhriatej na 60 stupňov a sušíme 4–5 hodín. Rúru necháme počas sušenia pootvorenú – najlepšie je dať do dvierok napríklad varechu. Potom necháme vychladnúť a opatrne preložíme do vzduchotesnej nádoby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia