Bešamelová kvetinka
Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 16. februára 2015
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 16. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Najprv uvaríme bešamel z mlieka, masla a múky. Chvíľu povaríme a nakoniec do ešte horúcej hmoty pridáme hrsť čokolády.
- 2
Bešamel odstavíme zo sporáka a čokoládu už len voľne roztopíme v horúcej hmote a necháme čiastočne vychladnúť.
- 3
Medzitým oddelíme žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej zmesi pridáme pomaly bešamel, jemne zamiešame a nadľahčíme snehom.
- 4
Hmotu vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s rozmermi 27 x 21 cm a pečieme pri teplote 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu