Bešamelová kvetinka

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 16. februára 2015
Bešamelová kvetinka
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Bešamel:
100 g
140 g
1 l
1 hrsť
Ostatné suroviny:
330 g
6 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme bešamel z mlieka, masla a múky. Chvíľu povaríme a nakoniec do ešte horúcej hmoty pridáme hrsť čokolády.

  2. 2

    Bešamel odstavíme zo sporáka a čokoládu už len voľne roztopíme v horúcej hmote a necháme čiastočne vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým oddelíme žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Do žĺtkovej zmesi pridáme pomaly bešamel, jemne zamiešame a nadľahčíme snehom.

  4. 4

    Hmotu vylejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu s rozmermi 27 x 21 cm a pečieme pri teplote 170 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia