Mätové mafinky z murínovho batôžka

Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 2. júna 2014
Mätové mafinky z murínovho batôžka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12 ks
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

275 g
2 čl
1 čl
3 PL
1 ks
130 g
80 ml
300 ml
1/2 viazaničky
200 g
1 bal
1 ks
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, nalejeme cmar, pridáme cukor, kakao a rozšľahané vajcia. Všetko dobre vymiešame a pripravenú hmotu dáme do vymas-tených foriem a pečieme v rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    V smotane rozmixujeme lístky mäty, pridáme cukor so stužovačom a vyšľaháme do peny.

  3. 3

    Upečené a vychladené ma؀ nky rozkrojíme naprieč a naplníme krémom. Potom ich spojíme, dozdobíme, posypeme cukrom a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia