Mätové mafinky z murínovho batôžka
Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 2. júna 2014
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 2. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
275 g |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
130 g |
|
80 ml |
|
300 ml |
|
1/2 viazaničky |
|
200 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Do misky nasypeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, nalejeme cmar, pridáme cukor, kakao a rozšľahané vajcia. Všetko dobre vymiešame a pripravenú hmotu dáme do vymas-tených foriem a pečieme v rúre asi 20 minút pri teplote 180 °C.
- 2
V smotane rozmixujeme lístky mäty, pridáme cukor so stužovačom a vyšľaháme do peny.
- 3
Upečené a vychladené ma nky rozkrojíme naprieč a naplníme krémom. Potom ich spojíme, dozdobíme, posypeme cukrom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu