Grilovaný melón
Grilovaný melón

Grilovaný melón so zmrzlinou

Kristína Nemčková
kuchárka a cukrárka, najmladšia víťazka šou MasterChef, 11. augusta 2022
Grilovaný melón so zmrzlinou
Foto: Archív Kristíny Nemčkovej

Pomocou melóna vykúzlite skvelý dezert. Počas teplých dní osvieži a na záver grilovačky aj každého prekvapí. S týmto dezertom určite zabodujete, pretože, ruku na srdce, kto z vás už griloval melón?

4
porcie

Suroviny

1/4 ks
100 g
1 ČL
1 ČL
 štipka
1 ks (kôra)
1 ks (kôra)
Na zmrzlinu:
400 ml
2 PL
 štipka
Na ozdobenie:
 (kombinácia solených aj nesolených)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Melón očistíme od kôry a vnútro necháme v celku. V miske zmiešame cukor, zázvor, kurkumu, soľ, nastrúhanú kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalíme. Potom ho vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Namiesto toho môžeme dať melón do zatvárateľnej nádoby a necháme marinovať v chladničke cez noc, ideálne 1–2 dni.

  2. 2

    Na kokosovú zmrzlinu zmiešame hustejšie kokosové mlieko, med, soľ, nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme na noc do mrazničky. Pred podávaním vyberieme kokosovú zmrzlinu z mrazničky a výkonným mixérom vyšľaháme zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.

  3. 3

    Melón vyberieme osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Na grile alebo na grilovacej panvici sprudka opečieme z každej strany.

  4. 4

    Do misiek naukladáme grilované plátky melóna, naaranžujeme kopček zmrzliny a ozdobíme nasekanými orieškami. Môžeme použiť kešu, pistácie alebo mandle. Na záver ozdobíme lístkami thajskej bazalky alebo inou obľúbenou bylinkou.

Diskusia k receptu