Grilovaný melón so zmrzlinou
kuchárka a cukrárka, najmladšia víťazka šou MasterChef, 11. augusta 2022
Foto: Archív Kristíny Nemčkovej
Pomocou melóna vykúzlite skvelý dezert. Počas teplých dní osvieži a na záver grilovačky aj každého prekvapí. S týmto dezertom určite zabodujete, pretože, ruku Zobraziť celý popisPomocou melóna vykúzlite skvelý dezert. Počas teplých dní osvieži a na záver grilovačky aj každého prekvapí. S týmto dezertom určite zabodujete, pretože, ruku na srdce, kto z vás už griloval melón?
porcie
Suroviny
1/4 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 ks (kôra) |
|
1 ks (kôra) |
|
Na zmrzlinu: | |
400 ml |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
(kombinácia solených aj nesolených) |
|
Postup
-
1
Melón očistíme od kôry a vnútro necháme v celku. V miske zmiešame cukor, zázvor, kurkumu, soľ, nastrúhanú kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalíme. Potom ho vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Namiesto toho môžeme dať melón do zatvárateľnej nádoby a necháme marinovať v chladničke cez noc, ideálne 1–2 dni.
- 2
Na kokosovú zmrzlinu zmiešame hustejšie kokosové mlieko, med, soľ, nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme na noc do mrazničky. Pred podávaním vyberieme kokosovú zmrzlinu z mrazničky a výkonným mixérom vyšľaháme zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
- 3
Melón vyberieme osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Na grile alebo na grilovacej panvici sprudka opečieme z každej strany.
- 4
Do misiek naukladáme grilované plátky melóna, naaranžujeme kopček zmrzliny a ozdobíme nasekanými orieškami. Môžeme použiť kešu, pistácie alebo mandle. Na záver ozdobíme lístkami thajskej bazalky alebo inou obľúbenou bylinkou.
Tiež melón:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu