Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre dospelého človeka, ale najmä deti vo vývine.
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu hokaido nemusíme šúpať, stačí očistiť ju kefkou.Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov C.
- 2
Tekvicové a slnečnicové semienka krátko opražte na sucho na panvici.
- 3
Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu