Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami

nikitka1996 - bez fotkynikitka1996, 23. februára 2016

Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre dospelého človeka, ale najmä deti vo vývine.

4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
20 g
20 g
20 g
2 g
2 g
10 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokaido nemusíme šúpať, stačí očistiť ju kefkou.Odstráňte časť dužiny obsahujúcu semienka, nakrájajte tekvicu na polmesiačiky, ľahko osoľte a zmiešajte s trochou oleja. Dajte na papier na pečenie a pečte cca 40 minút na 180 stupňov C.

  2. 2

    Tekvicové a slnečnicové semienka krátko opražte na sucho na panvici.

  3. 3

    Vychladnutú tekvicu rozmixujte do jemna, pridajte zvyšné suroviny a dôkladne premiešajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia