Foto: siuuu
Harmónia chutí... V našej záhrade dozreli prvé jahody, tak som musela vyskúšať tento recept. Chuťovo to bola naozaj skvelá kombinácia...
Zdroj: Môj blog dobrotynatanieri
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1-2 PL |
|
1-2 PL hustý, neochutený |
|
podľa chuti (alebo čierne) |
|
10-15 ks čerstvé |
|
1-2 PL |
|
1 PL |
|
(alebo bageta) |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme syrovú nátierku - vymixujeme pomrvenú fetu, olivový olej, jogurt a korenie na hladkú zmes a dáme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
- 2
Jahody umyjeme, očistíme od stopiek, pokrájame (na plátky alebo polovice, či štvrtiny), uložíme na panvicu vystlanú papierom na pečenie, pokvapkáme balzamikovou redukciou a medom a opečieme z oboch strán, necháme vychladnúť (alebo pri väčšom množstve upečieme v rúre na 175 °C cca 25 minút). Na suchej panvici opečieme na plátky pokrájanú bagetu alebo chlebík, necháme vychladnúť.
- 3
Následne na plátky natrieme nátierku, uložíme jahody a posypeme sekanou bazalkou, a potom už len vychutnávame túto skvostnú kombináciu. Styling dnes išiel bokom, pretože som bola veľmi hladná :-D
Tiež hrianky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj fotka je krásna, ako vždy.