Hrianky s fetou a pečenými jahodami

siuuu - fotkasiuuu, 28. mája 2023
Hrianky s fetou a pečenými jahodami
Foto: siuuu

Harmónia chutí... V našej záhrade dozreli prvé jahody, tak som musela vyskúšať tento recept. Chuťovo to bola naozaj skvelá kombinácia...
Zdroj: Môj blog dobrotynatanieri

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1-2 PL
1-2 PL hustý, neochutený
podľa chuti (alebo čierne)
10-15 ks čerstvé
1-2 PL
1 PL
 (alebo bageta)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme syrovú nátierku - vymixujeme pomrvenú fetu, olivový olej, jogurt a korenie na hladkú zmes a dáme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.

  2. 2

    Jahody umyjeme, očistíme od stopiek, pokrájame (na plátky alebo polovice, či štvrtiny), uložíme na panvicu vystlanú papierom na pečenie, pokvapkáme balzamikovou redukciou a medom a opečieme z oboch strán, necháme vychladnúť (alebo pri väčšom množstve upečieme v rúre na 175 °C cca 25 minút). Na suchej panvici opečieme na plátky pokrájanú bagetu alebo chlebík, necháme vychladnúť.

  3. 3

    Následne na plátky natrieme nátierku, uložíme jahody a posypeme sekanou bazalkou, a potom už len vychutnávame túto skvostnú kombináciu. Styling dnes išiel bokom, pretože som bola veľmi hladná :-D

Diskusia k receptu

kucharka
Tak, toto je pre mňa novinka, ale viem si predstaviť, že by mi to chutilo..
Aj fotka je krásna, ako vždy.
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia