Nátierka z pečeného baklažánu a kapie
Jesenné záhrady sú plné plodov, ktoré sa v kuchyni premenia na vynikajúce, a pritom zdravé...
Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...
Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...
Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú...
Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...
Hovädzia roštenka na horčici s tekvicovými semienkami
Sviatočný obed z hovädzej roštenky a na záver som ju posypala opečenými tekvicovými semienkami.
Syrový dip v šalotkách
Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...
Brokolicové kuracie rezne
Medzi obľúbený druh mäsa, ktorý konzumujeme patrí predovšetkým kuracina. Tá je u mňa TOP ...
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Marhuľový džem s bielou čokoládou
Lahodný ovocný džem sa dá dochutiť aj čokoládou. My sme k marhuliam pridali bielu čokoládu a...
Smotanový guláš s hlávkovou kapustou
Na tuku osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, speníme, pridáme na kocky pokrájané mäso, ...
Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....
Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...
Rigatoni s anglickou slaninou a rajčinami
Špenát varíme v osolenej vode asi 2 minút. Scedíme ho, prelejeme studenou vodou a dáme...
Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili...
Voňavá karfiolovica
Zasa karfiol, tentoraz v polievke... v trochu zvláštnej kombinácii, ale chuťovo je to bomba!...
Čučoriedkový koláč so želé
Lahodný, krásne farebný a plný ovocia, taký je náš čučoriedkový koláč so želé. Jeho...
Bagetiská so syrom
že budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali...
Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou
Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....
Bagety s vyprážanými pečienkami
Tieto bagety lúbim robiť ked ideme na koncert, na vylet atd. Keď nás cestou pochytí...
Kuracie stripsy v bezlepkovej strúhanke
Ak si občas doprajete vyprážané jedlá, vždy je lepšie si ich pripraviť doma....
Jablkové müsli s jogurtom
Tento recept je vhodny ako raňajky či večera pre tych čo sa pi dlhej zime chcu...
Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).